Vučić ugostio najvećeg lovca na naciste

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

29.08.2019

09:21 >> 10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se jutros u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu sa Efraimom Zurofom, direktorom jerusalimskog centra Simon Vizental, ustanove koja već decenijama slovi za najvećeg i najupornijeg lovca za naciste i odgovorne za holokaust.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Efraim Zurof (levo) i Aleksandar Vučić (desno)

- Srbi i Jevreji su, kroz istoriju, delili istu sudbinu i verujem da će, u godinama pred nama, viševekovno prijateljstvo, kojim se ponosimo, postati još snažnije - rekao je predsednik Vučić.

Dvojica sagovornika su razgovarali o podizanju Memorijalnog centra Staro Sajmište i istakli važnost dostojnog obeležavanja mesta stradanja velikog broja žrtava.

Predsednik Vučić je ukazao na greške Srbije po pitanju tog Memorijalnog centra i izrazio nadu za brži napredak u realizaciji tog projekta.

On je istakao da je jevrejska zajednica važna za Srbiju i da poštujemo njihova prava, o čemu svedoči i to što je Srbija prva zemlja u regionu i šire, koja je donela poseban zakon o restituciji imovine žrtava Holokausta bez živih zakonskih naslednika.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Vučić sastao se sa direktorom Centra „Simon Vizental“ Efraimom Zurofom.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Aug 29, 2019 at 1:38am PDT

 

Predsednik je najavio da će u januaru, na Dan sećanja na Holokaust, na poziv izraelskog predsednika Rivlina, učestvovati na Medjunarodnom forumu lidera u Jad Vašemu, kojim će biti obeležena 75-godišnjica oslobadjanja logora Aušvic.

Podsetimo, Efraim Zurof je krajem devedesetih godina finiširao svoju potragu za ustaškim zločincem Dinkom Šakićem i njegovom ženom Nadom (Esprerancom) Šakić, koja je rezultirala njihovim hapšenjem zbog zverskih ubistava Srba i Jevreja u ustaškom logoru.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Milovan

29.08.2019 11:09

Nacisti su rasa koja više neće hodati ovom planetom. Grozote koji su počinili ne mogu biti zaboravljene.

Bojana

29.08.2019 11:09

Hvala na podrsci...

Aleksandar

29.08.2019 11:15

Velika cast i prijateljstvo za oba naroda.

Ceca

29.08.2019 11:39

Nas i Jevreje veze istorijsko prijateljstvo!