Đilasova hobotnica pare izvlačila preko serije "Moj rođak sa sela"

Autor:

Vesti

29.08.2019

05:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapsila tri osobe zbog sumnje da su zloupotrebom položaja u kompaniji "Dajrekt medija" i RTS oštetili javni servis i građane Srbije za ukupno 688 miliona dinara potvrdio je ministar policije Nebojša Stefanović.

RepublikaFoto: RTS/printscreen/pixabay.com/Tanjug/D. GOLL
Foto: Ilustracija

Na vanrednoj konferenciji za medije ministar je precizirao da su privedene osobe krivična dela izvršile u periodu od avgusta 2009. do 2018. godine, u vreme dok je nad firmom kontrolu imao Dragan Đilas, koji je sada jedan od lidera Saveza za Srbiju.

Ujedno je i taksativno pobrojao na koje načine su uhapšeni oštetili budžet građana Srbije.

Ministar Stefanović o biznis-šemi lidera SzS 

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Dragan Đilas

- 688 miliona dinara ukupna šteta za RTS i građane Srbije

- 248.965.564 dinara (protivpravna imovinska korist "Dajrekt medija")

- 400 miliona dinara pričinjena šteta RTS u 2009, 2011, 2012, i 2013.

- 227.449.000 dinara - Liga šampiona, odobreni i isporučeni "dži - er - piovi sekunde" bez naknade, a sve protivno cenovniku RTS

- 40,5 miliona dinara finansiranje druge sezone serije "Moj rođak sa sela"

- oko 7.000.000 dinara finansiranje serije "Nepobedivo srce"

Stefanović: 60 milijardi promet Đilasovih firmi dok je bio na vlasti

RepublikaFoto: Tanjug/N. PANČIĆ
Nebojša Stefanović

Ministar policije izjavio je da je Dragan Đilas u vreme dok je bio na vlasti, kao direktor narodne kancelarije predsednika republike, ministar i gradonačelnik Beograda, u svoje četiri privatne firme, uključujući i "Dajrekt mediju", ostvario promet u iznosu oko 60 milijardi dinara.

Kako kaže, Đilas je govorio da je postao bogat u Češkoj, gde je imao uspešan biznis, i da je sa novcem iz te zemlje faktički investirao i ušao u politiku.

- Onda smo dobili informacije da je Đilas imao tri firme u Češkoj "Krokus", "Linea" i "MD internešenel". "Krokus" i "Linea" su likvidirane, treća je u procesu likvidacije. Prve dve nisu stekle dobit, a "MD internešenel" je registrovalo dobit oko 73.951 evra - rekao je Stefanović.

To je, dodaje, bio početni kapital Dragana Đilasa, koji danas, kaže Stefanović, sam navodi da prijavljuje 25 miliona evra kapitala.

- Bio je vlasnik firmi preko čijih je računa prešlo 60 milijardi dinara. I to je valjda u redu - da se neko bavi politikom i ima firme koje u periodu kad je on u vlasti i kada je uticajan, ostvarujući milijarde evra prometa poslujući sa državom, sa državnim firmama... - konstatovao je Stefanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
SasaRu

29.08.2019 06:13

Đilas je zbog svojih kriminalnih radnji odavno trebalo da završi pred sudim I da se utvrde sve njegove malverzacije. Polako ali sigurno sve izlazi na videlo i pravda će biti zadovoljena.

Marko

29.08.2019 06:23

Au rođače pa šta to učini? Zar preko tebe da se Điki bogatii?

Sofija

29.08.2019 06:53

Konačno će sve doći na svoje, neka narod uvidi šta je sve radio Đilas.

Maja

29.08.2019 06:55

Sramota! Pljackali narod bez milosti!