Tunis principijelan po pitanju poštovanja međunarodnih normi i nepodržavanja Kosova u Interpolu

Autor:

Vesti

28.08.2019

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković istakla je danas u razgovoru sa ambasadorom Republike Tunis Seif Alah Režebom da ponovni zahtev takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu predstavlja nastavak političkog pritiska na ovu najstariju međunarodnu policijsku organizaciju.

Foto: MUP Srbije
Biljana Popović Ivković sa ambasadorom Tunisa

Popović Ivković je ukazala da pravila samog Interpola jasno propisuju da samo države članice Ujedinjenih nacija i posmatrači u UN mogu biti članice ove međunarodne policijske organizacije.  

Ona je naglasila da bi eventualni prijem takozvanog Kosova u Interpol predstavljao grubo kršenje međunarodnog prava, pre svega Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN. 

Popović Ivković zahvalila se Tunisu na principijelnoj podršci koju ta zemlja pruža teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije. 

RepublikaFoto: MUP Srbije

Ambasador Režeb istakao je da ta zemlja poštuje međunarodno pravo, Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN i da će i dalje imati principijelni stav po pitanju poštovanja međunarodnih normi. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading