Premijerka o otvaranju novog prelaza na granici sa Severnom Makedonijom: Ohrabrujemo regionalnu trgovinu

Autor: Tanjug

Vesti

25.08.2019

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će novi jednošalterski zajednički granični prelaz koji se u ponedeljak otvara na granici Srbije i Severne Makedonije, omogućiti brži prelazak granica za teretne kamione i da predstavlja signal da se ohrabri regionalna trgovina i robna razmena.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ana Brnabić

Ona je za televiziju Pink rekla da je dogovor da se tada potpiše i uzajamno priznavanje takozvanih sertifikovanih autorizovanih ekonomskih operatera, odnosno kompanija koje su sertifikovne da lakše prelaze granicu jer su već pre toga prošle sve caronske i granične procedure.

Upitana da prokomentariše to što je premijer Severne Makedonije Zoran Zaev zatražio pomoć u procesu digitalizacije državne uprave, kao i predsednica RS Željka Cvijanović, Brnabić kaže da je to zatražila i vlada Crna Gora.

- Mi smo na osnovu toga počeli da pravimo poseban program, koji se zove ''Srbija digitalizuje'' koji će biti deo portfolija našeg MSP-a gde ćemo mi davati sve što smo uradili i pružati tehničku podršku, u smislu da ćemo reći šta tačno i koliko košta - rekla je ona.

 

 

Premijerka je dodala i da je Srbija lider u regionu kada se radi o IT tehnologiji.

- Mi se time nećemo zadovoljiti. Srbija ima potencijal da postane jedan od lidera u Evropi - rekla je Brnabić.

Upitana šta očekuje od posete slovenačkog premijera Marjana Šareca Beogradu, 27. avgusta, Brnabić je rekla da Srbija ima jako dobru saradnju sa Slovenijom i da očekuje da se na predstojećem susretu dogovori naredna zajednička sednica vlada dve zemlje.

- Nadam se još bližoj i jačoj i političkoj saradnji, a samim tim i novim zajedničkim ekonomskim projektima - rekla je Brnabić.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading