Brnabićeva najavila povećanje plata i penzija, EVO I KADA

Autor: Tanjug

Vesti

13.09.2017

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da očekuje uspešne razgovore sa Misijom MMF-a koja boravi u Beogradu, kao i da veruje da će se u naredne tri nedelje izaći sa konačnim odlukama oko rasta plata i penzija.

RepublikaFoto: Tanjug
Odluka o povećanju u naredne tri nedelje

- Nama je važno da im predstavimo naše viđenje rasta plata i penzija i održivog rasta privrede i očekujem da ćemo imati konsenzuzs u narednim danima jer imamo dobru situaciju u budžetu i fiskalnu disciplinu - rekla je Brnabić odgovarajcuhi na pitanje novinara u Čačku gde je razgovarala sa privrednicima iz tog kraja.

Ona je napomenula da je dobro što smo uspešno završili sedmu reviziju aranžmana sa MMF-om i dodala da očekuje da uspešno okončamo ceo aranžman i da se "vlada pokaže kao dobar i kredibilan partner".

Fokus će u narednom periodu, kako je podvukla, biti na daljoj transformaciji Poreske uprave.

Brnabić je podsetila da je juče postignut dogovor oko minimalne cene rada i istakla da su se sindikati i poslodavci po prvi put dogovorili oko toga, a da je Vlada tu manje više potvrdila dogovor.

- Važno je da to povećanje minimalne cene rada u odnosu na povećanje plata ne bude tako da opet bude primamljivije raditi u javnom sektoru nego u privredi. U privredi moraju biti bolji uslovi i veće plate jer ona plaća javni sektor - zaključila je Brnabić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading