GENERALNI DIREKTOR RTS ZA SRPSKI TELEGRAF! Bujošević: Đilas laže, ali to više i nije vest!

Autor:

Vesti

23.08.2019

05:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas prozvao je generalnog direktora Radio-televizije Srbije Dragana Bujoševića da je nisko pao! Bujošević mu nije ostao dužan, pa mu je putem našeg lista poručio da laže, ali da to i nije neka vest...

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Dragan Bujošević

Sukob je započeo Đilas, kog je razbesnela činjenica da je javni servis u poluvremenu utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona između švajcarske ekipe Jang bojs i naše Crvene zvezde pustio vesti. Naravno, njega je posebno iziritiralo to što je u vestima glavna tema bila poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Njujorku, zbog čega je na Tviteru osuo paljbu po odgovornima u RTS zamerajući im što su kratku informativnu emisiju pustili baš u pauzi dva poluvremena.

- Odakle, bre, vesti u poluvremenu Zvezde, kad ih nemate nikad u to vreme?! Da bi Vučić još malo ispirao mozak ljudima? Bujoševiću i Stefanoviću, studenti će na vašem primeru izučavati koliko ljudi nisko mogu da padnu - reagovao je ljutiti Đilas.

Decenijska praksa RTS je da emituje vesti u poluvremenima utakmica. Tako je bilo i dok je Đilas bio u vlasti

Dragan Bujošević, direktor RTS

Umesto da kao sav normalan svet predah iskoristi mnogo pametnije, na primer, da ode do toaleta, kao i fudbaleri, skokne do frižidera po još neko pivo ili dopuni grickalice za sebe i društvo, on je ostao uz televiziju da ga muče teške bitke predsednika Vučića koje vodi oko Kosova i Metohije.

 

 

Očigledno ljut što nije u poziciji da se sastane sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom, Đilas se obrušio na čelnike RTS, koji bi verovatno trebalo da rade onako kako je on zamislio i kao što su svojevremeno neki radili dok je on dirigovao pojedinim medijima.

Bilo bi normalno da RTS prenosi reprizu "Velikog brata", kog je Đilas doveo u Srbiju

Nebojša Krstić, medijski stručnjak

Bujošević mu nije ostao dužan, pa ga je preko Srpskog telegrafa podsetio da je reč o dugogodišnjoj praksi, ali da mu to nije smetalo dok se on nešto pitao u državi.

- Đilas laže, ali to nije vest. Kao što nije vest da je decenijska praksa RTS da emituje vesti u poluvremenima fudbalskih utakmica. Tako je bilo i dok je Đilas bio u vlasti - naveo je Bujošević u izjavi za naš list.

Medijski stručnjak Nebojša Krstić ironično je nazvao skandaloznim što je RTS obavestio javnost Srbije o gorućim temama.

- Mislim da je skandal to što RTS prenosi vesti kad bi bilo normalno da prenosi reprizu "Velikog brata", kog je Đilas doveo u Srbiju. A može i repriza "48 sati svadba", rijalitija koji je takođe Đilas darovao Srbiji - prokomentarisao je Krstić.

Kreću u blokadu Rektorata

Udruženje "1 od 5 miliona" saopštilo je da će blokirati Rektorat ukoliko ne ispuni njihov zahtev da od premijerke Ane Brnabić zatraži razrešenje dužnosti ministra finansija Siniše Malog. U razloge pobune navedena je doktorska disertacija Malog, za koju misle da je sporna, i odlazak mladih naučnika iz zemlje, zbog čega je navodno došlo do pada Beogradskog univerziteta za oko 100 mesta na Šangajskoj listi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading