Crnadak: Sastanak Vučića i Pompea dobar bar iz tri razloga

Autor: avaz.ba

Vesti

21.08.2019

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši nivo razumevanja na relaciji Vašington - Beograd značajno povećava šanse za nastavak dijaloga i za konačni dogovor Beograda i Prištine.

RepublikaFoto: youtube.com/FTV
Igor Crnadak

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak smatra da sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića s američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom (Mike) predstavlja dobru vest iz najmanje tri razloga. 

- Posebno raduje čvrsta podrška Vašingtona ukidanju taksi na robu iz BiH i Srbije, koje nam nanose ogromnu finansijsku štetu. Nadam se da će to dovesti do njihovog ukidanja što pre, možda i pre izbora na Kosovu. Posebno ću to potencirati u susretima s predstavnicima američke administracije, koje ću uskoro imati, kao i naš novi ambasador u Vašingtonu koji narednih dana započinje svoj mandat – rekao je Crnadak. 

Kao drugo, kaže da viši nivo razumevanja na relaciji Vašington - Beograd značajno povećava šanse za nastavak dijaloga i za konačni dogovor Beograda i Prištine.

Foto: Tanjug/AP/D. KUJUNDŽIĆ
Vučić/Pompeo

- Vašington neće menjati stav o nezavisnosti, ali njihov izbalansiraniji pristup koji je Vučić nagovestio može biti podstrek za konačno rešenje, što je od velikog interesa i za BiH i za celi region - smatra šef BH diplomatije.

Konačno, kao predstavnik Republike Srpske, smatra da je veoma važan dijalog rukovodstva Srbije na najvišem nivou s Vašingtonom, "jer oni koji svađaju Srbe s Amerikom ne misle im dobro“.

- Nama treba otvoren i korektan odnos sa SAD kako bi diplomatskim putem čvrsto držali svoje dejtonske pozicije i osigurali ekonomski razvoj RS - rekao je Crnadak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading