Stejt department o sastanku Vučića i Pompea: Priznajte vi Kosovo da bi i ono priznalo vas?!

Autor: Tanjug

Vesti

21.08.2019

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pompeo je ponovio da obe strane treba da izbegavaju provokacije koje ometaju proces normalizacije i da se angažuju u duhu kompromisa i fleksibilnosti koji su neophodni da bi se postigao dogovor.

RepublikaFoto: youtube.com/CNN

Državni sekretar SAD Majk Pompeo je tokom susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Njujorku ohrabrio Srbiju da se fokusira na svoj strateški cilj, članstvo u EU, kao i da obnovi dijalog sa Prištinom, saopštio je Stejt department.

Pompeo i Vučić su razgovarali o zajedničkoj viziji stabilnog, bezbednog i prospreritetnog Zapadnog Balkana, kao i o nastavku američke podrške Srbiji na putu ka Evropskoj uniji.

- Državni sekretar Pompeo je ohrabrio Srbiju da se fokusira na postizanje tog strateškog cilja ubrzanjem reformi, kao i da obnovi pregovore sa Kosovom o postizanju sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa koji vodi uzajamnom priznavanju - navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

Pompeo je ponovio da obe strane treba da izbegavaju provokacije koje ometaju proces normalizacije i da se angažuju u duhu kompromisa i fleksibilnosti koji su neophodni da bi se postigao dogovor i iskoristili potencijali obe zemlje.

Pompeo je istakao i dobre odnose SAD i Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Bojana

21.08.2019 08:26

Bruka i sramota uzas...

Djape ja

21.08.2019 08:39

Očigledno da Amerikanci nemaju nikakvo rešenje za KIM.

Nikola

21.08.2019 09:14

Provocirati je lako, imali bi materijala puno. Nije poenta u tome, poenta je sesti i razgovarati, a mi nema šta da priznajemo Kosovo, kada je ono srpsko i drugačije ne može biti!

Aleksandar

21.08.2019 09:41

Ponpeo mora da zna da Srbija nikog ne provocira.