Hajka N1 na Srpski telegraf

Autor:

Vesti

20.08.2019

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska filijala američke CNN žestoko je oplela po našem listu! Programski direktor televizije N1 Jugoslav Ćosić nazvao je Srpski telegraf antisrpskim dnevnim listom koji spinuje i distribuira lažne vesti, poručujući nam da smo medijski kriminalci.

Razlog zbog kojeg se Ćosić obrušio na Srpski telegraf je taj što je naš list razotkrio da je N1 na svom zvaničnom sajtu plasirao lažnu vest, koju je kasnije prepravio, ali se nije izvinio svojim čitaocima. Naime, oni su objavili da je čitav Savez za Srbiju napustio sastanak predstavnika vlasti i opozicije na FPN, iako su otišli potpredsednik NS Miroslav Aleksić i lider Dveri Boško Obradović, dok su predsednik DS Zoran Lutovac i trenutno predsedavajući SZS Nebojša Zelenović ostali do kraja.

Novinari Srpskog telegrafa profesionalno su pitali rukovodstvo N1 zbog čega su preneli lažnu vest. Međutim, primedba koju je Srpski telegraf uputio Ćosiću, a na koju on nije odgovorio, očigledno ga je veoma razbesnela, pa je rešio da se sa nama obračuna putem Tvitera.

- Nije N1 CIA TV, naprotiv. Tabloidi poput Informera, Srpskog telegrafa i Alo su istinski medijski kriminalci u ratu protiv činjenica, istine i Srbije. To su pravi distributeri spinova i lažnih vesti, pravi i najveći antisrpski mediji - napisao je Ćosić i time započeo hajku na naš list.

Foto: twitter.com/printscreen

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović ističe za naš list da obračun među medijima ne doprinosi dobroj slici koju oni treba da šalju u javnost. - Pomenuti mediji svakako nisu antisrpski. Svaki napad na medije uvek ću osuditi, a posebno kada napad dolazi od neke medijske kuće. Mediji treba da rade svoj posao, a ne da se međusobno optužuju i prepucavaju, naročito ne na ovakav način. Svaki sličan obračun ne može da bude dobar za društvo jer svi mediji treba da budu samo na strani istine - poručuje Gajović.

Aleksandar Gajović, Ministarstvo informisanja: Pomenuti mediji svakako nisu antisrpski. Svaki napad na medije uvek ću osuditi

Predsednik UNS Vladimir Radomirović kaže za Srpski telegraf da je opasno što se N1 obračunava sa drugim medijima.

- Opasno je kada kolege jedni drugima stavljaju etikete. Dovoljno je što nas političari na raznorazne načine etiketiraju, pa je stvarno nepotrebno da se i mi među sobom tako nazivamo. Posebno je nedopustivo da se upućuju nedokazive i zapaljive tvrdnje - navodi Radomirović.

Dojčinović uz Ćosića

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Stevan Dojčinović

Urednik Krika Stevan Dojčinović retvitovao je poruku Jugoslava Ćosića u kojoj Srpski telegraf naziva medijskim kriminalcima, čime je stao na stranu onih medija koji bi da se obračunaju sa novinama koje objektivno izveštavaju o aktuelnim događajima.

Glavni urednik medijske mreže Antidot Marko Matić podseća da upravo N1 televizija drži neslavno prvo mesto u proizvodnji lažnih vesti.

Vladimir Radomirović, predsednik UNS: Opasno je kada kolege jedni drugima stavljaju etikete. Posebno je nedopustivo da se upućuju nedokazive i zapaljive tvrdnje

- Optužbama na račun srpskih medija Jugoslav Ćosić pokušava da prikrije činjenicu da je upravo televizija kojom on upravlja predvodnik u proizvodnji lažnih vesti, što su u svojim analizama konstatovali i Džejms Harding i Medijski arhiv Ebart. Zbog toga je i svetski poznati novinar Brant Sadler napustio N1 nazivajući Ćosića najpogrdnijim imenima - zaključuje Matić.

Ćosićevi dupli aršini: Kad za N1 kažu američka televizija, kuka na sve strane

RepublikaFoto: Promo foto
Jugoslav Ćosić

Srpski telegraf pokušao je da dobije odgovor od Jugoslava Ćosića zbog čega je naš list nazvao antisrpskim, a novinare i urednike etiketirao kao medijske kriminalce. Od Ćosića nismo dobili ni objašnjenje zašto bez zadrške nas etiketira, dok se on i televizija koju vodi na sve moguće strane žale kada njih neko nazove "američkom televizijom". Podsećamo Ćosića da su novinari N1 nebrojano puta dosad reagovali na konferencijama za novinare kada su državni funkcioneri o ovoj televiziji govorili da je američka, pa su čak i tokom postavljanja pitanja predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću burno reagovali zbog naziva "američka televizija". Ćosićeva N1 je dosad nekoliko puta pisala međunarodnim institucijama i nevladinim organizacijama, žaleći se što njihove novinare etiketiraju i zahtevajući zaštitu.

Sa druge strane, Ćosiću je, po svemu sudeći, ispravno da on etiketira duge, da zaposlenima u Srpskom telegrafu crta mete na čelu, etiketira ih kao antisrpske i mafijaše.

REAKCIJE

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Zorana Mihajlović,potpredsednica Vlade

To govori o onima koji govore takve stvari. Važno je da ljudi mogu da budu informisani kroz medije i sami zaključe da li je i ko srpski ili antisrpski. Takođe, svi koji imaju mogućnost da informišu građane treba da imaju posebnu odgovornost kad nešto napišu ili kažu. Dosta je Srbiji u prošlosti bilo podela bilo koje vrste. Mediji su slobodni i niko nema pravo da im daje bilo kakve kvalifikacije, pogotovu ne takve

RepublikaFoto: Tanjug

Mladen Šarčević, ministar prosvete

Uvek sam govorio i sada stojim iza toga da N1 nije televizija, već agitpropovska organizacija koja ispunjava određene zadatke koji stižu van Srbije

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ

Branko Ružić, ministar uprave i lokalne samouprave

Neadekvatno je ponašanje kada se koristi oštar i uvredljiv vokabular o kolegama iz drugih medija. Novinari mogu da se ne slažu, ali mora postojati određeni nivo esnafske solidarnosti i svakako svoje lične političke stavove treba sačuvati za ličnu upotrebu

RepublikaFoto: youtube.com/Pancevo RTV

Ivana Vučićević, direktorka Studija B

Ćosić je očigledno izgubio svaki kontakt sa realnošću, šireći besmislene optužbe na račun slobodnih medija u Srbiji. Biće pre da je mislio na N1 kada je govorio o antisrpskim medijima. Nijedan od pobrojanih medija nije veličao "Oluju", nego se ta zločinačka akcija hrvatske vojske baš na njegovoj N1 predstavljala kao oslobodilačka akcija. Da li treba veći dokaz o antisrpstvu?

RepublikaFoto: dailymotion.com/printscreen

Predrag Sarapa, novinar TV Pink

Sraman je način na koji kolega Ćosić deli medije na tabloide i navodnu elitu. Praziluk elita nam je svima poznata i od naroda prepoznata. Takva im je gledanost i rejting, a nisu u stanju da odgovore ni na jedno pitanje koje se odnosi na poreklo kapitala tih medija i naročito na to ko im je stvarni urednik. Njihova uređivačka politika se svodi na ideju "što u Srbiji gore, to nama bolje"

Kletve Vučićevoj deci

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Kao reakcija na Ćosićevo etiketiranje objavljene su, između ostalog, najgnusnije kletve upućene na račun dece predsednika Srbije Aleksandra Vučića, čime se nastavlja besprizorna i kontinuirana hajka na članove njegove porodice.

Niz komentara koji je sam Ćosić započeo vređanjem Srpskog telegrafa i drugih medija koji ne misle identično kao on nastavio se brutalnim prozivkama predsednika Vučića i njegove dece.

- Dabogda svi Vučići juniori dobili leukemiju i rak... - napisao je izvesni Goran Paunović, očigledni poštovalac lika i dela direktora N1.

Kada mu se jedan od tviteraša suprotstavio, on je nastavio sa psovanjem predsednika i vređanjem tog korisnika Tvitera.

Foto: twitter.com/printscreen

Ćosić, na čijem su se nalogu našle ove monstruozne reči, nije ništa učinio da poruke sa svog profila obriše ili eventualno blokira ovog tviteraša kako ne bi nastavio sa odvratnim kletvama upućenim Vučićevoj deci.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading