Nenad Jezdić poslao snažnu poruku svima kojima je važnija mržnja od budućnosti Srbije

Autor: informer.rs

Vesti

20.08.2019

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski glumac Nenad Jezdić, koji je proteklih dana bio žrtva brutalnih uvreda i napada na društvenim mrežama jer se odazvao pozivu da u kostimu knjaza Miloša Obrenovića dočeka delegaciju predvođenu predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na ceremoniji otvaranja autoputa "Miloš Veliki", poslao je jasnu poruku svima kojima su mržnja i podele važnije od budućnosti Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić sa Nenadom Jezdićem

Jezdić je za Alo.rs prokomentarisao hejtersku kampanju koja se proteklih dana vodi protiv njega na društvenim mrežama:

- Iskreno se radujem velikoj i važnoj stvari, kako za nas, tako i za one generacije koje dolaze za nama. Ovaj događaj od pre dva dana nije u suprotnosti sa svim što sam pre radio i govorio prilikom sličnih prigoda. Politikom nemam nameru da se bavim. Zašto politizovati nešto što jeste deo mog posla!? - upitao se Jezdić, pa nastavio:

- Pa, ko je trebalo da čita monodramu "Miloš Obrenović" po tekstu Milovana Vitezovića u kostimu koji jeste moj kostim i iz projekta u kome sam igrao pre 10 godina? Neko od državnika ili glumac? Odazvao sam se na poziv svoje države. Ideja je bila da se javno i u radosti setimo velikog imena i značaja Kneza Miloša. Skepsa i paranoja su nepotrebne. Ja se od srca radujem narodnom uspehu i dobitku kroz taj autoput.To je put svih nas. Mi kao narod silnu dangubu napravismo da bi se bavili ogovaranjem - rekao je Jezdić i dodao:

- Cela ova internet čarlama oko proslave i autoputa najbolje i opisuje na kakvom se putu kao ljudi i građani nalazimo. Sa čime ćemo mi izaći pred one koji dođu posle nas. Sa pljuvanjem, ogovaranjem, mržnjom i ne činjenjem. Ako će nam jezik i tastature biti oružje, a ne ono što realno možemo da napravimo, onda bolje da nas nema. Postoje stvari koje su od nacionalnog značaja, projekti koji su napravljeni od našeg zajedničkog novca, gde mi kao narod treba da budemo jedinstveni i složni. Uvek sam se odazivao i uzimao učešće u svečanostima koje je organizovala Crkva, vojska, policija i naravno država. Podele na opoziciju i vladajuće me nikada nisu zanimale. Ne želim da budem deo dirigovanih i neprirodnih podela mog naroda - poručio je Jezdić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
Dobrila

20.08.2019 11:42

Nenad Jezdić je veliki glumac i pre svega veliki čovek.

Lana

20.08.2019 11:44

Nenad Jezdic je bas lepo i kulturno odgovorio ljudima koji povrsno sve shvataju i koji kao da ne vole sto Srbija napreduje ali ne znam iz kog razloga

Vladimir

20.08.2019 11:45

Nenad Jezdić je poslao snažnu poruku u kojoj je očitao lekciju i pokazao opoziciji gde im je mesto.

Teodora

20.08.2019 11:45

Svako ko želi dobro ovoj državi neće biti na strani opozicije koja pljuje po svemu što je dobro i što valja.