Raspao se SZS! Opozicija ni na sastanku sa SNS ne može da izdrži zajedno

Autor:

Vesti

20.08.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz dana u dan sve su jači dokazi da je Savez za Srbiju mala bara puna krokodila, a da se ti krokodili slažu kao rogovi u vreći!

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Savez za Srbiju

Ni na sastanku sa predstavnicima vlasti, koji su inače sami inicirali, ne mogu da ostanu zajedno do njegovog kraja, te su Boško Obradović i Miroslav Aleksić napustili zgradu Fakulteta političkih nauka, u kojoj je organizovan dijalog, dok su Zoran Lutovac i Nebojša Zelenović ostali u sali.

Svako na svoju stranu

Naime, najpre je potpredsedik Jeremićeve Narodne stranke Miroslav Aleksić odustao od razgovora jer su, kako tvrdi, predstavnici vlasti banalizovali diskusiju. Prema njegovim rečima, na sastanku su predstavnici SNS Goran Vesić, Vladimir Đukanović i Vladimir Orlić banalizovali i spinovali sve ono što su govorili drugi učesnici, zbog čega je novinarima ispred zgrade fakulteta poručio da u takvom ambijentu nema razgovora. On je najavio da će predložiti da Narodna stranka dalje ne učestvuje u dijalozima o izbornim uslovima i da će u narednim koracima doneti odluku o bojkotu izbora.

Aleksiću se u bojkotu diskusije pridružio i lider Dveri Boško Obradović, koji je po napuštanju sastanka izjavio da će na sednici Predsedništva svoje stranke predložiti usvajanje odluke o bojkotu.

Antonijević: Iscrljuje ovakav način razgovora

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević ocenio je da treću rundu razgovora na kom su tema bili mediji, ne mogu nazvati konstruktivnim.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Milan Antonijević

- Ne znam koliko bih mogao da imam optimizma, iscrpljujeće je na ovakav način razgovarati. Dali smo sve kapacitete i energiju da pred učesnike stavimo određena pitanja. Videćemo koliko smo u tome uspeli - rekao je Antonijević.

Najavio je da će sledeći sastanci biti 5. i 9. septembra kada i će teme biti birački spiskovi i prava birača.

- Naredni sastanci ce biti tek u septembru zbog predstojecih najavljenih poseta stranih zvanicnika Srbiji posle čega, kako je rekao, "možemo videti šta možemo dobiti od političke volje za funkcionisanje REM i RTS i RTV".

Sa druge strane, aktuelni predsedavajući SZS Nebojša Zelenović i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac nisu odustali od razgovora, što je produbilo sumnju da zajednica dvadesetak raznoraznih partija i partijica funkcioniše besprekorno.

Komentarišući odlazak Obradovića i Aleksića i njihove izjave da će svojim strankama predložiti bojkot izbora, Zelenović je rekao da to ne znači da oni nemaju dogovor u vezi sa bojkotom, već da su i oni shvatili da ovaj format ne daje rezultate. S druge strane, predsednik Nove stranke Zoran Živković rekao je da će njegova partija odluku o bojkotu izbora doneti nakon što oni budu raspisani.

Pobrkali lončiće

Član Predsedništva SNS Goran Vesić kaže da je deo opozicije ove sastanke shvatio kao mogućnost da se Đilas vrati u REM i RTS.

- Zakonska procedura u vezi sa izborom članova REM je jasna. Mi poštujemo zakon i u ovoj zemlji će se raditi po zakonu. Kada neko drugi bude na vlasti, ako ga građani izaberu, onda možda ne moraju da poštuju zakon i možda mogu hajdučki da smenjuju članove REM - rekao je Vesić.

MOJ STAV

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Vladimir Orlić
Vladimir Orlić, funkcioner SNS

- SzS hoće da se silni ljudi koji su u REM smene, a ignorišu na koji način su oni izabrani, koliko im traju mandati i koja je procedura povodom preporuke nevladinih organizacija da se formira nadzorni odbor u skupštini koji bi kontrolisao ponašanje medija

Predstavnik SNS Vladimir Đukanović, kao jedan od prozvanih koji navodno opstruira diskusiju, poručio je liderima SZS da se bolje pripreme za neke buduće susrete.

- Aleksić nije došao ni sa kakvim predlogom, tako da nismo imali ni šta da mu spinujemo. Oni žele da po političkom dogovoru i mimo zakona koji su oni doneli menjaju članove REM. Aleksić se zaista pokazao kao pravi amater i šarlatan, kao i svi oko njega - kaže Đukanović za Srpski telegraf.

Vesić: Oni bi da zabrane Vučiću da se bavi politikom

Prema rečima člana Predsedništva SNS Gorana Vesića, zahtev opozicije svodi se i na to da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zabrani bavljenje politikom.

- Oni bi da im se omogući da dođu na vlast, ali bez izbora i da zauzmu sve medije, te da uređuju ko će šta da piše i zabrane rad predsedniku Srbije. Dok mi budemo imali većinu, vlast se neće birati na skupovima - poručuje Vesić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

20.08.2019 07:55

Taj politički ološ se raspao još 2000-otimajući se između sebe ko će zauzeti bolja mesta,pozicije i više pokrasti novca od naroda.