Krik ćuti odakle im JMBG maloletne dece državnih funkcionera

Autor:

Vesti

19.08.2019

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su predstavnici Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (Krik), koji su počeli da istražuju bebe i maloletnu decu državnih funkcionera, u početku pravdali postupke istraživačkim radom, na kraju su ipak zaćutali pred činjenicom da su delili podatke dece.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Siniša Mali i Aleksandar Vučić čiju decu proganja KRIK

Naime, iz Krika su pod izgovorom istraživačkog novinarstva od državnih organa tražili podatke o maloletnoj deci Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, ali i deci njegov brata Andreja. Istovremeno, Krik je tragao i za podacima dece najbližih Vučićevih saradnika, među kojima su Siniša Mali i beba njegovog brata Predraga Malog.

Iz te medijske kuće ne kriju da se raspituju o ličnim podacima beba i dece, te su nam u prvi mah poručili da "poštuju sve profesionalne standarde i prava osoba o kojima izveštavaju, kao i prava članova njihovih porodica". No, kada smo im ukazali da imamo saznanja da su institucijama slali matične brojeve maloletnih lica, te zamolili da obrazlože za koje potrebe i koje istraživanje su im neophodni matični brojevi beba i maloletne dece, u Kriku su zaćutali, te nismo nikakav odgovor dobili.

RepublikaFoto: youtube.com/Novo jutro
Jelena Vukoičić

Politikolog Jelena Vukoičić za Srpski telegraf kaže da je ovo potpuno šizofrena situacija koja već duže može da se vidi na našoj političkoj sceni.

Politički gubitnici više ne biraju sredstva, služe se nedopustivim metodama i udaraju čak i na decu

Jelena Vukoičić, politikolog

- Politički gubitnici koji su svesni da će i ubuduće ostati gubitnici u svojim frustracijama ne biraju sredstva i zadaju niske udarce. Služe se nedopustivim metodama i udaraju čak i na decu. Od njih sve može da se očekuje, ali, nažalost, na njihovu svest i savest više niko ne može da apeluje, no zato institucije treba da rade svoj posao i pozabave se njima - kaže Vukoičićeva. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
sasa

19.08.2019 07:28

Strasno, ispitati ljude iz Krik, odakle im podaci, ko se to igra sa sudbinom dece predsednika a sutra ce i sa sudbinom nase dece?

sasa

19.08.2019 08:48

@sasa - Toliko o profesionalizmu ljudi iz KRIK~a.

Ana

19.08.2019 07:51

Svi znamo čiji je KRIK, i upravo zato se prave blesavi.

Bojana

19.08.2019 07:53

Strasno bruka i sramota...