Ovo tera na suze i smeh istovremeno, Đilasovu politiku vodi marsovac

Autor:

Vesti

19.08.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srđan Marković, jedan od organizatora protesta opozicije "Jedan od pet miliona", poznat po izjavi da želi da postane Marsovac, postao glasnogovornik lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa. On je tako prekjuče na protestu poručio da opozicija neće da razgovara sa predstavnicima vlasti, te pozvao na bojkot izbora, dok je njegov izlaganje Đilas pratio iz prvih redova skupa.

Foto: youtube.com/N1/Tanjug/V. LUKIĆ
Srđan Marković i Aleksandar Đilas

Marković, koji je prethodne nedelje pokušao da preskoči zaštitnu ogradu ispred zgrade Predsedništva i probije bezbednosni obruč, ove subote nije divljao, ali je zato okupljenima preneo očito poruke Đilasa.

- Nema razgovora, pregovora i okruglih stolova s nasilnicima - rekao je Marković.

A potom je, kao što to čini i Đilas, pozvao na bojkot izbora.

- Nemamo ništa protiv policije i vojske, oni su naši i narodni, a mi ćemo ih čuvati i oni će nas. Dosta je podela. Mi samo želimo da živimo normalno. Pozivamo na bojkot jer u ovakvoj atmosferi neće postojati fer izbori - rekao je Marković, čiji je govor pomno iz prvih redova pratio Đilas.

JEDINA OPCIJA

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić ocenjuje da za njih bojkot i jeste jedina opcija jer ih, kako kaže, građani neće, pa sad izmišljaju razloge kako bi pobegli od izbora.

- Ne bih im se mešao u posao, samo neka nastave da se lažu međusobno - rekao je Glišić za Srpski telegraf.

Odlazak na drugu planetu

Marković je na medijskoj sceni zablistao pre nekoliko godina kao student arheologije koji je gostovao na TV Pink BiH kada se prijavio za eksperimentalni odlazak na Mars, koji podrazumeva da se nikada ne vrati na Zemlju.

- Osobe koje budu tamo poslate moraju da budu psihički stabilne jer četiri osobe na malom prostoru i na Marsu, daleko od Zemlje, moraju da budu psihički spremne da bi mogle da izdrže ceo projekat. Ako samo jedna osoba samo malo skrene, ceo projekat bi mogao da propadne - precizirao je Marković.

Za političkog analitičara Dejana Vuka Stankovića nije iznenađenje što je opozicija odabrala Marsovca da prenosi njihove poruke.

- Sigurno je da Marković nije slobodan strelac i da se njegovi stavovi podudaraju sa stavovima Dragana Đilasa. To nije novost ni iznenađenje jer Đilas je Markovića stvorio ne bi li pokušao da se približi mladima, odnosno sebe da u prenosnom smislu shvati kao političku ikonu mladih. Iluzije iz devedesetih i dalje žive kod Đilasa, sudeći po "bojkotaškoj" logici imaju perspektivu da traju, što će neminovno, uprkos Đilasovim očekivanjima, osnažiti sadašnju vlast - ocenjuje Stanković.

Noćne lascivne poruke

RepublikaFoto: Public
Gordana Uzelac

Đilasov jurišnik je i na prethodnom okupljanju opozicije 10. avgusta imao je zapaženu ulogu. Prvo je u subotu uveče pokušao da upadne u zgradu Predsedništva, a potom je u pola dva noću slao lascivne poruke novinarki televizije Pink Gordani Uzelac, te je morao da reaguje njen otac kako bi zaštitio ćerku.

I ĆUTI KO ĐILAS

S druge strane, Marković juče nije bio raspoložen da govori o novoj ulozi koju je dobio, a poput Đilasa, umesto odgovora na pitanja, poručio je da ne daje izjave za Srpski telegraf. O Marsovcu, glasnogovorniku SZS, juče nije želeo da govori ni Branislav Lečić, koji je, uz Marka Bastaća, iz prvih redova u subotu na skupu opozicije pratio izlaganje Markovića.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Srđan Marković

Treća runda razgovora vlasti i opozicije održaće se danas na Fakultetu političkih nauka, a glavna tema razgovora biće mediji. Lider SZS koji odnedavno ima i svoju Stranku slobode i pravde Dragan Ðilas rekao je da neće učestvovati u dijalogu, ali da ne spori drugima da prisustvuju tom razgovoru.

I na ovu temu Srđan Marković je dao gotovo identičan odgovor kao Đilas:

- Ti okrugli stolovi su farsa. Treba jednostavno da se kaže ili ispunjavanje 42 tačke do 1. septembra ili bojkot, a ako te ne bude urađeno, pozvati sve u bojkot.

Opozicija okupila manje od 150 ljudi

Na skupu opozicije koji je održan u subotu, pored svih političara i vođa stranaka, okupilo se manje od 150 ljudi. Prema procenama nekih medija, na Terazijama je nešto posle 19 sati bilo jedva 120 osoba.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
Milan

19.08.2019 07:33

Tragikomično, žalosno i jadno sve ovo njihovo izgleda!

Marko E

19.08.2019 10:26

@Milan - Milan:Dečko je skroz izgubljen.

Miljana

19.08.2019 07:46

Predstavnici opozicije padaju sve nize i nize. Ne razumem cemu ovakve gluposti i gde "iskopaju" ovako nesposobne ljude.

pera

19.08.2019 07:47

Pravi marsovci,nemaju politiku i samo zele fotelju.