JOŠ JEDNA DIPLOMATSKA POBEDA SRBIJE: Evo koja je 15. zemlja koja je povukla priznanje Kosova!

Autor: alo.rs, Republika

Vesti

17.08.2019

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Država koja je poslednja povukla priznanje Kosova i Metohije kao nezavisne države, jeste Togo.

RepublikaFoto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova
Ivica Dačić

- Uprkos velikom pritisku nekih od najvećih zemalja, pre svega SAD i Velike Britanije, još jedna zemlja, ukupno petnaesta u nizu odlučila je da povuče priznanje tzv. Kosova, i to Togo, koji ima preko osam miliona stanovnika - kaže izvor.

- Uskoro ćemo imati još povlačenja priznanja nezavisnosti tzv. Kosova jer su najmanje dve države iz Afrike nalaze na korak od toga da slede primer Togoa, Centralnoafrike i drugih.

 

 

Interesantno, Togo je do 1960. bio francuska kolonija, kada se izborio za nezavisnost. Ne treba zaboraviti da je ministar Ivica Dačić 19. maja boravio u zvaničnoj poseti ovoj afričkoj zemlji, kada se sastao sa njenim najvišim zvaničnicima , između ostalih i predsednikom Faureom Gnasingbom i svojim kolegom Robertom Dusijem, ministrom spoljnih poslova.

Pre toga, priznanje su povukli Unija Komora, Sao Tome i Principe, Gnijeva Bisao, Burundi, Liberija, Lesoto, Grenada, Madagaskar, Komonvelt Dominika, Papua Nova Gvineja, Solomonska Ostrva, Palau i Centralnoafrička republika. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading