Najpre nova vlada u Prištini pa nastavak dijaloga

Autor:

Vesti

15.08.2019

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već je poznato da spoljnu politiku SAD najavljuju ugledni analitičari i profesori koju kasnije primenjuje Stejt dipartment. Tako je ugledni analitičar, Daniel Server, profesor Univerziteta Džon Hopkins u Vašingtonu, izjavio da ne vidi ni jedan jedini razlog zbog kojeg bi Priština trebalo da žuri s nastavkom dijaloga sa Beogradom i ističe da bi najpre trebalo izabrati novu vladu, nakon što je Ramuš Haradinaj podneo neopozivu ostavku.

RepublikaFoto: youtube.com/zeriamerikes
Danijel Server

Reagujući na zajedničko pismo koje su Beogradu i Prištini u utorak uputile vlade pet zemalja Kvinte, kojim se traži hitno ponovno pokretanje dijaloga, Server za prištinsku Gazetu Ekspres kaže da Priština ne treba da žuri.

- Kosovo je u lošem stanju sa premijerom, koji je podneo ostavku i predsednikom, čiji mandat se bliži kraju - rekao je Server.

On smatra da Kosovo najpre treba da dobije novu vladu i jasnu platformu za dijalog.

- Naravno da Kosovo treba da ima novu vladu i jasnu platformu za dijalog i odnosima sa Srbijom pre nego što ti razgovori ponovo budu nastavljeni - kaže Server.

Expres konstatuje da se u saopštenju zemalja Kvinte ne pominju ni vanredni parlamentarni izbori ni nova vlada, ali da oni žele da dijalog bude nastavljen bez odlaganja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading