Stefanović: Stalno ističemo političke, pravne i policijske razloge zbog kojih Kosovo ne treba da bude u Interpolu

Autor: Tanjug

Vesti

15.08.2019

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja snažne aktivnosti koje treba da spreče da takozvano Kosovo postane deo Interpola.

Foto: youtube.com/Novo jutro

Stefanović je, odgovarajući na pitanje Tanjuga šta naša država preduzima da bi sprečila prijem, istakao da MUP, u saradnji sa drugim državnim organima, još od prethodne sednice Generalne skupštine Interpola u Dubaiju, vodi kampanju i razgovara i sa predstavnicima zemalja koje su tada glasale za prijem takozvanog Kosova, ali i naravno sa državama koje su bile uzdržane ili protiv.

- U razgovoru sa svima ukazujemo na činjenice i okolnosti koje bi mogle da dovedu do narušavanja policijskog integriteta Interpola ukoliko bi takozvano Kosovo postalo deo ove policijske organizacije. Ističemo i političke i pravne, kao i policijske razloge koji bi bili prekršeni, ukoliko kako bi se napravila ovakav vrsta presedana - istakao je Stefanović.

Foto: Tanjug/AP

Kako objašnjava, pored politizacije Interpola, postoji i velika zabrinutost zbog jačanja kriminala na teritoriji Kosova i Metohije i moguće dostupnosti baze podataka Interpola kriminalcima i ljudima u čije ruke, poput terorista, ti podaci nikada ne bi smeli da dospeju.


- Takođe, hoćemo da pokažemo i da poštujemo teritorijalni integritet naše zemlje, zatim Rezoluciju 1244 i druge norme Ujedinjenih nacija koje primenjuje Interpol. Naš zadatak i naš posao je da zajedno sa svim zemljama sveta poštujemo zakon, integritet Interpola, kao i da ne dozvolimo politizaciju ove policijske organizacije. Na taj način štitimo slobodu i bezbednost građana Republike Srbije, ali i drugih država sveta - rekao je Stefanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
bf

15.08.2019 11:42

Srbija ce se boriti za protiv pravni ulazak KiM u bilo koju organizaciju

Mićaga

15.08.2019 12:48

@bf - bf:Naravno da će se Srbija boriti i verujem da će u tome uspeti.

Vladimir

15.08.2019 11:53

Nikako ne smemo dozvoliti da Kosovo postane deo Interpola,jer je ono oduvek deo Srbije.

Deki

15.08.2019 11:55

Примити шиптаре у Интерпол је исто као и примити ЏИХАДИСТЕ!!!