2009. Đilas najavio početak radova na Pasareli, a sad im je ružna! Srbljanovićeva raskrinkala licemerstvo SzS

Autor:

Vesti

14.08.2019

18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lideri opozicije dobro su se ispalili kritikujući projekat kalemegdanske pasarele kao delo ovdašnje gradske vlasti jer je taj projekat osmišljen još u vreme demokratske vlasti 2006. Na to se osvrnula dramska spisateljica Biljana Srbljanović i poručila da je pasarela "Đilasova, a ne Vesićeva".

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ/J. PAP/youtube.com/Televizija Šabac
Foto: Ilustracija

Srbljanovićeva navodi i da skulptura autora Ričarda Dikona i Mrđana Bajića, koji su, podseća, na zahtevnom projektu radili gotovo 15 godina - stoji u Beton hali mnogo meseci i svi su mogli "sto puta" da je vide i komentarišu, ali nisu jer ih, kako kaže, ne zanima i dosad nije bilo nikog da ih "napujda" na tu temu.

- Sada je izvesni Nikola Jovanović, po zanimanju hipster i jedini član Jeremićeve stranke, povukao nogu, pljusnuo gomilu laži o tome kako je Vesić smislio pasarelu da krade (on zna tačno i koliko), plus što mu je, njemu lično, pasarela mnogo ružna - navodi je Srbljanovićeva i dodaje da je pasarela osmišljena na poziv demokratske vlasti još 2006.

Štaviše, 2009. gradonačelnik Đilas sa zadovoljstvom najavljuje konačni početak radova, pravi veliku izložbu posvećenu isključivo ovom projektu, koju njegov zamenik i engleski ambasador ponosno otvaraju.

- Pare za skulpturu ne daje grad, već "Delta fondacija", sve do poslednjeg centa, i onda je takvu, komplet finansiranu - poklanja gradu, a na taj poklon još i plaća PDV - tvrdi Srbljanovićeva.

Srbljanovićeva: Sada je izvesni Nikola Jovanović povukao nogu, pljusnuo gomilu laži o tome kako je Vesić smislio pasarelu da krade

Dodaje da su radovi tekli tokom vladavine DS u gradu, a naprednjaci ih, srećom, ne zaustavljaju.

- I sad, kad su se približili kraju, neuka ostrašćena svetina, na jedan mig onog ađutanta, kreće u povike o "Vesićevoj pasareli" i o "ukradenim našim parama" - navela je Srbljanovićeva i nastavila:

- Prvo, ako ćemo iskreno, pasarela je Đilasova, a ne Vesićeva i kapiram da je pravo Nikole Jovanovića da bude pokvaren i glup, ali je onda mogao barem sam Dragan Đilas, koga poznajem kao poštenog i inteligentnog čoveka, da nosaču tašne svog kolege kaže: "Dečko, bolje ćuti." Drugo, ako ćemo još iskrenije, nisu u pitanju "naše" već Miškovićeve pare i samo ako kritičari ne dele Vučićev stav da se 'Delti' mora uzeti privatni kapital, ne vidim kojom logikom te pare pripadaju dotičnom ađutantu, tebi ili meni?" - navela je Srbljanovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Nena

14.08.2019 20:49

Brzo oni zaboravljaju neke stvari..

ilhan

15.08.2019 05:13

@Nena - Al zato narod ne zaboravlja lazi,obmane i lopovluke opozicije

gv

14.08.2019 21:09

Djilasovim lazima niko vise ne veruje, njegovo licemerje nema granica. Zato ce i izgubiti izbore.

Jelka

14.08.2019 21:19

Ljubomoran covek sto je neko uspeo da ostvari njegove puste price