UNS neće da učestvuje na sastanku na FPN: Ako svi novinari nemaju isti tretman, da li je to sloboda medija?!

Autor: Republika

Vesti

14.08.2019

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Prema najavama organizatora, uvodni deo sastanka moći će da prate novinari određenih medija, dok će se iza zatvorenih vrata razgovarati o ulozi medija u izbornoj kampanji - piše u saopštenju Udruženja novinara Srbije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da ne može da prihvati poziv da učestvuje na sastanku posvećenom medijima koji bi u okviru dijaloga vlasti i opozicije trebalo da bude održan u ponedeljak 19. avgusta na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu, jer nije uvažen zahtev UNS-a da se svim zainteresovanim novinarima omogući da prate ceo tok sastanka.

To novinarsko udruženje je istaklo da, kao najveće novinarsko udruženje, ne može da učestvuje na sastanku sa kojeg je izveštavanje zabranjeno i pozvalo je organizatore i učesnike da taj sastanak otvore za javnost.

- UNS u isto vreme traži od učesnika dijaloga da kažu kome od njih smeta otvaranje razgovora za javnost i time pokažu kako vide slobodu medija i pravo gradjana da znaju o čemu se i kako razgovara - navodi se u saopštenju tog udruženja.

RepublikaFoto: Telegraf/N. MANDIĆ
Fakultet političkih nauka u Beogradu

Ono ističe da neće podržati dogovor vlasti i opozicije o medijima postignut mimo demokratskih pravila, van institucija i u odsustvu javnosti i najavilo je da će se oštro suprotstaviti svakom pokušaju ograničavanja novinarskih sloboda.

- Prema najavama organizatora, uvodni deo sastanka moći će da prate novinari određenih medija, dok će se iza zatvorenih vrata razgovarati o ulozi medija u izbornoj kampanji - dodaje se u saopštenju

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading