Harčenko: Dijalog je moguće obnoviti samo energičnim vršenjem pritiska na Prištinu

Autor:

Vesti

13.08.2019

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas su se zemlje Kvinte oglasile saopštenjem u kojem su pozvale Beograd i Prištinu da nastave prekinuti dijalog. Ovo saopštenje uzburkalo je javnost i u Beogradu, a i u Prištini. Kancelarija tzv. premijera Ramuša Haradinaja oglasila se saopštenjem, a u Beogradu je Marko Đurić održao vanrednu konferenciju za novinare. Takođe, na društvenoj mreži Tviter oglasio se ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan Harčenko.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Bocan Harčenko

Ruski ambasador je na Tviteru naveo da su očigledni svi dobro poznati pristupi.


- Obnoviti dijalog je moguće samo energičnim radom sa Prištinom i vršenjem pritiska na Prištinu u cilju da se ukinu takse i da se ne dopuste akcije uz promenu snage - naveo je Bocan-Harčenko.



Kakvu vezu ima pitanje uspostavljanja dijaloga sa povlačenjem priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, upitao je ruski ambasador.



On kaže da je to suverena stvar drugih država koje shvataju nesposobnost kosovske lažne državnosti, kao i to da se ona kosi sa međunarodnim pravom.

Takođe, navodi Bocan-Harčenko, nije jasno zašto se radi o evroatlantskim integracijama.

- Kvinta ponovo ignoriše stav Srbije o vojno-političkoj nautralnosti. Stvarnost je takva da Beograd vodi pretpristupne pregovore samo sa Evropskom unijom. Dakle, teško da ova izjava može da spada među one koje omogućavaju da se kaže:''Uradili smo sve za obnavljanje dijaloga... - naveo je Bocan-Harčenko na Tviteru.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading