Đurđev: Srpska policija je sigurna brana od spoljnog i unutrašnjeg neprijatelja!

Autor: Republika

Vesti

13.08.2019

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srpske lige (SL) Aleksandar Đurđev istakao je opremljenost srpske policije i osvrnuo na izjavu ministra Stefanovića da strane službe pokušavaju da nadziru elektronske komunikacije ljudi u Srbiji koji su njima bezbednosno interesantni, na prvom mestu predsednika Aleksandra Vučića.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Aleksandar Đurđev

- Srpska policija je kadrovski sve jača i sve bolje opremljena. Posle 40 godina stigli su novi helikopteri, u narednih godinu-dve očekuje se još nekoliko, plate policajaca su u porastu, što su sve podaci koji potvrđuju da Ministarstvo unutrašnjih poslova čini sve što je u njegovoj mogućnosti da zaštiti svakog građanina Srbije, bilo da je on na državnoj funkciji ili ne – izjavio je Aleksandar Đurđev.

- Sada je već svima postalo jasno da su strane službe uz pomoć partija nekadašnjeg DOS-a godinama prisluškivale predsednika Vučića. Kada tome dodamo i to da strane i domaće agenture prate čak i Vučićevu decu, onda možemo samo da zamislimo koliko su ugroženi građani koji nisu na važnim državnim funkcijama. Zato, uz predsednika Vučića, najveće pritiske tzv. opozicije i stranih agentura trpi ministar Stefanović, jer od njega uveliko zavisi bezbednost svih građana Srbije – dodao je Đurđev.

Sa druge strane, u javnosti se sve češće pominje promena formata tj. učesnika koji bi pregovarali o rešenju statusa Kosova i Metohije, kaže Đurđev, i logično bi bilo da, ukoliko se Amerika uključi u ovaj proces, svoje mesto dobije i Rusija, eventualno i Kina. Ali, kada je reč o strateškim prioritetima naše države, Srpska liga podržava vojnu neutralnost i deli stav ministra Stefanovića da, iako je Evropska unija podbacila što se tiče primene Briselskog sporazuma, naše opredeljenje, za sada, ostaje put ka članstvu u EU. Predsednik Vučić je pokazao da je Srbija za preogovaračkim stolom jača nego što su to mnogi zamišljali. Zato su se Albanci, uz podršku zapadnih mentora, odlučili na primenu nekih necivilizovanih metoda, ali to neće potrajati još dugo. Baš kao što i nasilni protesti tzv. opozicije drastično gube na svom intenzitetu - zaključio je Đurđev.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading