"Prvo mesto na listi Fajnenšel tajmsa - dokaz uspešnosti politike Vučića"

Autor: Tanjug

Vesti

12.08.2019

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Prvo mesto Srbije na najnovijoj svetskoj rang listi Fajnenšel tajmsa (FT) po privlačenju direktnih grinfild investicija dokaz je uspešnosti ekonomske i međunarodne politike koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić", izjavio je večeras zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

RepublikaFoto: www.beograd.rs
Goran Vesić

Vesić je istakao da najviše koristi od briljantne Vučićeve spoljne politike i velikog ugleda koji on lično i naša zemlja uživaju u međunarodnoj zajednici ima srpska ekonomija.

- Kada se predsednik Republike sastane sa kineskim predsednikom ili premijerom, ruskim ili francuskim predsednikom ili nemačkom kancelarkom to je poziv kompanijama iz ovih zemalja da ulažu u Srbiju - ističe Vesić.

Kako kaže, predsednik Vučić svaku svoju međunarodnu aktivnost koristi za privlačenje investitora u Srbiju, a rezultat tog rada je skoro 200 novih fabrika u Srbiji koje su otvorene u vreme njegove vlasti u kojima radi preko 200 hiljada ljudi.

- Beograd se ubrzano razvija zbog uspešne ekonomske politike predsednika i vlade jer činimo 40 odsto bruto domaćeg proizvoda naše zemlje. Zato je danas u Beogradu prosečna plata 575 evra dok je 2013. iznosila 460 evra a danas je nezaposlenost ispod 10 odsto dok je pre šest godina iznosila 24 odsto - zaključio je Vesić.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading