I opet će im Vučić biti diktator: Evo kako se jurišnici na institucije kažnjavaju u Britaniji i SAD!

Autor: Tanjug

Vesti

11.08.2019

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za pokušaj upada u državne institucije, kao što se desilo sinoć u Beogradu ispred zgrade Predsedništva Srbije, u Velikoj Britaniji ili SAD počinioci bi mogli da završe i više godina u zatvoru.

RepublikaFoto: Republika
Divljanje ispred Predsedništva

Kako navodi B92, pokušaji upada u Bakingemsku palatu tokom godina stavljali su obezbedenje kraljevske porodice na teške ispite.

Upad, pa i sam pokušaj preskakanja "bezbednosne barijere" tretira se kao pokušaj ugrožavanja bezbednosti lica i institucije, a neretko se dovodi i u vezu sa terorizmom.

U tekstu se napominje da je srećom većina takvih incidenata ostala samo u domenu pokušaja, a prema onima koji bi bili uhvaćeni u ovako smelom kriminalnom "poduhvatu", jako obezbedenje kraljevske porodice delovalo bi brzo i žustro.

 

 

Odgovornost za bezbednost kraljevskih odaja pada na "Metropolitan Police", koja sastavlja i sveprisutni Kraljevski zaštitni odred ciji su pripadnici iskusni oficiri koje trenira SAS.

Čak i gardisti ispred Palate smeju da odgurnu ljude ako preteraju, a ukoliko je neko agresivan ili preti imaju dozvolu da usmere oružje ka njima kao upozorenje. Puške nisu napunjene, ali su bajoneti dovoljno oštri, navodi B92.

Kada je, na pirmer, jedan Francuz u alkoholisanom stanju pokušao u šali da prođe pored gardiste i popne se preko ograde uhapšen je i optužen za nezakonit upad na kraljičin posed.

Uhapšeni u pokušaju "prelaska crvene linije" bivaju odvođeni u pritvor i ispitivanje nakon čega se objavljuje kakva optužnica će biti podignuta protiv počinioca, koja neretko ima više tačaka.

Rigorozno i preko okeana

Izrazito jake mere bezbednosti sprovode se i preko okeana.

Deset godina zatvora dobio je muškarac u SAD zbog pokušaja preskakanja ograde kako bi dospeo u zgradu Bele kuće. Prestupnik je pravdao svoj postupak zabrinutošću u vezi sa rastućom negativnom atmosferom, kako je rekao, i željom da stoga stupi u kontakt sa američkim predsednikom, piše B92.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Todor

11.08.2019 16:05

Oni bi to i najviše želeli.

Novica

11.08.2019 16:09

Opozicija može samo da se ovako bahato ponaša kod nas, za ovakve prekršaje na zapadu bi zaradili višegodišnje robije.

Andrijana

11.08.2019 16:11

Nulta tolerancija nasilju.

Hedona

11.08.2019 16:13

Vreme je da nekih zakona primene u Srbiji, nema smisla da mogu slobodno da šetaju i da ni zbog čega ne odgovaraju. Opozicija mora da odgovara zbog svojih prekršaja, pogotovu Đilas.