Vanredno obraćanje predsednika Srbije: Dođite da me prebijete već jednom, bićete katastrofalno poraženi!

Autor:

Vesti

11.08.2019

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike povodom sinoćašnjih događaja.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Aleksandar Vučić

O RAZGOVORIMA S OPOZICIJOM13:51 - Tviter Sergeja Trifunovića

- Pristao sam na sve njihove uslove i šta sad. Što se Sergeja Trifunovića tiče - gospodin čovek. To je ta gospodska, pristojna Srbija.

13: 55 - "Dođite da me prebijete"

Povodom pretnji koje je opozicija i danas upućivala, dogovorio je: 

- Mnogo ste jaki. Dođite pa me prebijte već jednom. Dođite ti Đilasu, Obradoviću i ti Sergeje s njima, pa me prebijte.

13:40 - Izborni uslovi

- Bile su dve teme okruglih stolova. Nema nikakvih predloga. Oni dođu tamo da bi davali izjave za televiziju. Dođu da kažu "Mi ćemo na bojkot".

Kako je naveo, hteli su da prihvate sve njihove uslove za birački spisak. Sve njihove uslove smo prihvatili. A niko od njih to ne kaže.

- Finansiranje stranaka - pa vi ste doneli taj zakon sad kao opozicija hoćete da menjate. Dobićete sve što hoćete, ali bićete katastrofalno poraženi jer narod odlučuje o budućnosti!

Foto: wikimedia.org/Sajmonara at Serbian Wikipedia
FPN

13:35 - Devojke i žene će čuvati ograde- Devojke će od sada da čuvaju te ograde, pa ako hoće da se iživljavaju na njima, nek' im je alal.

INVESTICIJE

13:23 - Digitalna infrastruktura

- Uložićemo dodatnih 500 miliona u digitalnu infrastrukturu. Hoćemo da budemo prvi u regionu po inovativnim tehnologijama i tehnološkim parkovima.

13:20 - Infrastruktura

Drugi segment biće ulaganje u putnu i železničku infrastrukturu, u vrednosti od četiri milijardi evra, koje se odnose na nove projekte, a ne one koji su već započeti. Milijarda evra biće uložena u rekonstrukciju pruge, Beograd -Preševo, a ako Hrvatska bude htela biće rekonstruisana i pruga ka Zagrebu.

On je istakao i da će bar 1,3 mlilijardi biti uloženo u lokalne i regionalne puteve, tako će se raditi putevi Bor-Žagubica, kao i drugi reguionalni putevi svuda po Srbiji.

Foto: Tanjug/D. GOLL

- Za škole i zdravstvene ustanove predviđeno je dodatnih 700 miliona evra, a za pronatalnu politiku 500 miliona evra. Uložićemo oko 500 miliona evra za vantelesnu oplodnju da može svaka žena bilo koliko puta da pokušava da zatrudni bilo gde u Srbiji.

Najavio i da je cilj da finansijska pomoć za prvo, drugo, treće i četvrto dete bude udvostručena u odnosu na sadašnju koja iznosi oko 30.000 evra za period od 10 godina.

Planirana su sredstva od 500 miliona evra za izgradnju stanova za mlade bračne parove, po još povoljnihim uslovima nego za pripadnike bezbednosti, tako da će stambeni problem biti rešen za oko 40 000 mladih bračnih parova.

To će se raditi najbrže moguce kako bi ostali u Srbiji, napomenuo je Vučić navodeći da će 100 miliona evra biti uloženo u preduzetništvo, kako bi se dao novi podsticaj jačanju privatne inicijative i privatnog sektora.

Foto: pixabay.com

Za energetiku je planirano 500 miliona evra, a velika ulaganja biće i u turizmu od zdravstvenog do vodnog turizma, koji obuhvata pumpe na vodi, pristane, marine...

Takođe, predviđa se dodatno ulaganje i u poljoprivredu, tako da će biti još povoljniji uslovi za mašine, ulaganje u navodnjavanje, irigaciju...

- Nacionalni investicioni plan obuhvata i izgradnju metroa u Beogradu, nacionalnog stadiona i još devet stadiona na teritoriji Srbije. Predviđeno je ulaganje u izgradnju koncertne dvorane za Filharmoniju, izmeštanje muzeja Nikole Tesle koji će služiti na ponos Srbiji, kao i druge sadržaje - najavio je Vučić.

On je za 18. avgust najavio otvaranje auto puta koji će dobiti ime po Milošu Obrenoviću.

- Takav put u zapadnoj Srbiji otvara se posle 74 godine i da je u njega bilo uloženo mnogo novca, energije, rada - dodao je Vučić.

13:16 - Petogodišnji investicioni plan

- Rešili smo da potpuno promenimo lice Srbije zahvaljujući reformi javnih finansija. Vi danas vidite Begrad, Novi Sad i Niš. Gradimo više puteva i pruga nego u Titovo vreme. Rast nam je viši i biće još viši. Obezbedićemo s lakoćom 10 milijardi, a možda i 12. 

Vučić je rekao da Kancelarija za javna ulaganja će nastaviti da radi na bolnicama, kliničkim centrima.

- Hoćemo u celoj Srbiji da uradimo kanalizacionu mrežu sa prečistačima. Bez Beograda ćemo za to da damo tri milijarde evra.

RepublikaFoto: youtube.com/Republika

13:12 - Moramo da sačuvamo mir

- Uradite sve šta god želite, nemojte samo da kršite zakon i radite bilo šta na silu. Pozivam sve ljude i iz policije i vojne policije i mog neposrednog obezbeđenja, da im dopuste da mi priđu, ali nemojte da im dopustimo da izazovu krvoproliće i incidente. Moramo da sačuvamo mir u zemlji, ja neću scene iz Pariza - naglasio je predsednik.   

13:05 - Zgradu štitili pripadnici vojske

- Fizičko obezbeđenje reaguje bez upotrebe oružja i minimalnom upotrebom sile ih vraćaju van ograde.

A propo pojedinih navoda da je reagovalo privatno obezbeđenje, ni o kakvom privatnom obezbeđenju nije reč, kako je naveo, već su to pripadnici Vojske Srbije koji su tu zgradu štitili i u vreme Borisa Tadića.

- Oni sami znaju da su kršili zakon!

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Siniša Mali

13:00 - Imali smo druge planove za danas

- Želeli smo Siniša i ja da govorimo o napornom radu naših timova i ministarstava, isključivo o investicionom planu. Međutim, moramo da govorimo o onome što se sinoć desilo.

Vučić je rekao da je ispred predsedništva Srbije bilo 225 do 228 ljudi, a u šetnji od 356 do 384 ljudi, te dodao da je demonstrantima omogućeno da priđu najbliže moguće predsedsedništvu, kako je u malom broju zemalja omogućeno.

- Maloletna lica su zloupotrebljena. 

On je rekao i da nije bio u predsedništvu, a da jeste, dodao je, rekao bi obezbeđenju da ih "pusti da divljaju".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (69)

Loading
Mima

11.08.2019 11:52

Građani podržavaju predsednika pošto svaki napad želi da reši mirnim putem, samo prema ovim ovim huliganima mora se oštrije postupati.

Aco

11.08.2019 12:17

Djilasove nasilnike treba spreciti po svaku cenu.

Aco

11.08.2019 12:18

Njima ce narod da presudi na izborima.

Mia

11.08.2019 12:42

Nasilje koje propagira opozicije je zaista za svaku osudu