Dačić odgovorio američkom analitičaru Danijelu Serveru: Nije tajna da većina Srba podržava Trampa

Autor: Tanjug

Vesti

10.08.2019

22:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih posova Srbije Ivica Dačić izjavio je da ga čudi kako američki stručnjak za Balkan Danijel Server želi da pravo koje uživaju Albanci u SAD, suspenduje Srbima koji tamo žive.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ivica Dačić

- Kako su se demokrate u eri dinastije Klinton ponašale prema našem narodu, dobro smo na svojoj koži osetili 1999. Oni su izabrali da im Srbija bude neprijatelj, a ne mi - rekao je Dačić za "Novosti", komentarišući izjavu Servera da "nije mudra odluka Dačića da na narednim izborima u SAD organizuje podršku srpskih doseljenika Donaldu Trampu".

- Kada Albanci organizovano podržavaju Hilari Klinton i kada po njoj i po njenom suprugu daju čak i imena buticima, onda je to legitiman stav. A kada ja, na nivou ideje, najavim mogućnost da bi Srbi organizovano mogli da podrže Trampa, onda je to mešanje u unutrašnje stvari Amerike. Zaista smešno - ocenio je šef srpske diplomatije.

 

 

On smatra da svojim stavom nikako ne otežava poziciju Srbije.

- Nije nikakva tajna da većina srpskog naroda ima mnogo više simpatija prema Trampovoj, nego prema nekim ranijim administracijama u SAD - rekao je Dačić navodeći da, za razliku od Klintonovih, koji su otvoreno rekli da je nezavisno Kosovo njihov porodični legat, Trampov aparat pokazuje za nas ohrabrujuće znake da bi oko budućeg rešenja za kosovski čvor moglo da se pregovara.

On je dodao da Klintonovi misle da su tu priču zapečatili bombama 1999. godine.

- Srbi treba da postanu organizovani faktor, pa nek demokrate razmišljaju kako da osvoje njihove glasove. A mi veće neprijatelje od Klintona i Olbrajtove sigurno nećemo imati - zaključio je Dačić.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading