NIKADA NEĆE PRESTATI DA "NAS VOLE": Krajem jula na hrvatskom ostrvu ostećeno šest srpskih vozila!

Autor: Tanjug

Vesti

11.08.2019

05:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta saopštio je da je krajem jula u kampu Jezera-Lovišća na ostrvu Murteru u Hrvatskoj oštećeno šest vozila sa srpskim tablicama.

Foto: youtube.com/ RTS SAT - Zvanični kanal

- Navedana vozila su izgrebana u jednom danu što pokazuje da je postojala smišljena namera - naveo je Linta u saopštenju i najoštrije osudio takvo vandalsko ponašanje.

On ocenjuje i da je u pitanju jedan u nizu organizovanih napada proustaške grupe koja ima zadatak da oštećuje srpska vozila, širi strah i uzmenirenost i ugrožava bezbednost građana srpske nacionalnosti, a kako bi se poslala poruka da Srbi nisu dobrodošli u Hrvatkoj. 

Linta navodi i da je prema nezvaničnim informacijama krajem jula na području od Šibenika do Zadra oštećeno oko 100 srpskih vozila. On ukazuje i da hrvatska policija ni ranije, a ni sada nije pronašla organizatore i počinioce vanadalskog ponašanja.


- To znači da Hrvatska još dugo vremena neće biti moderna i tolerantna evropska država", zaključio je Linta - saopštio je Savez Srba iz regiona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

11.08.2019 07:06

Neće nikada Linta,jer oni se rađaju sa mržnjom prema srbima,još od Starčevića.