Ružić o zloupotrebama Prištine u vezi sa srpskim pasošima: Nedopustivo!

Autor: Tanjug

Vesti

08.08.2019

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Branko Ružić ocenio je kao nedopustivo i kao zloupotrebu u političke svrhe podršku koju je Nacionalni savet Albanaca uputio privremeni institucijama u Prištini posle odluke da se zabrani prelazak administrativne linije između centralne Srbije i Kosova sa srpskim pasošem.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Branko Ružić

- Nedopustivo je da predstavnici tela čiji se rad finansira novcem svih građana Srbije, umesto da rade ono zbog čega su ih sunarodnici izabrali, a to su promovisanje i očuvanje kulture i tradicije, podrška boljoj integraciji albanske nacionalne manjine u srpsko društvo, istupaju politički suprotno interesima svoje države i zajednice koju predstavljaju - rekao je Ružić za današnje "Večernje novosti".

On je istakao da je "ovo, nažalost, još jedan primer zloupotrebe nacionalnog saveta nacionalne manjine u političke svrhe".

"Novosti" podsećaju da je početkom juna Vlada Albanije donela odluku o redovnom finansiranju Nacionalnog saveta Albanaca (iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđa) na jugu centralne Srbije.

Tada je iz Saveta saopšteno da Zakon o nacionalnim savetima dozvoljava da se te institucije u Srbiji, osim sredstvima iz državnog budžeta, finansiraju i na druge načine, putem donacija iz različitih izvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading