Bivši pripadnik OVK tvrdi da haške optužnice stižu u septembru

Autor: Republika, Tanjug

Vesti

08.08.2019

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalno tužilaštvo u Hagu je do sada pozvalo na saslušanje kao svedoke i osumnjice oko 100 bivših pripadnika tzv OVK, a prema rečima jednog od bivših pripadnika Hisnija Gucatija, prve optužnice mogle bi da budu objavljene u septembru i oktobru ove godine, piše Zeri.

Foto: Ilustracija

Gucati je rekao i da broj poziva bivšim pripadnicima tzv. OVK iz Specijalnog suda raste iz dana u dan, prenosi portal Kosovo Online. 

- Broj je dostigao preko 90, blizu 100. U septembru i oktobru ove godine ocekuje se podizanje prvih optužnica, ali to su samo nezvanicne informacije. Postoji još više ljudi koji nisu objavili da su dobili pozive. Ne znam razloge za to, ali imena znamo, ali ne objavljujemo ih zbog njihove privatnosti - rekao je Gucati.

Specijalni sud je pre više od sedam meseci počeo da šalje prve pozive bivšim komandantima i pripadnicima tzv. OVK da se jave na saslušanje u svojstvu svedoka ili osumnjicenog, prenosi Kosovo Online.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading