Premijerka o stanovima za bezbednjake: Imamo zdrav budžet i možemo da gradimo

Autor: Tanjug

Vesti

07.08.2019

18:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Izgradnja stanova za pripadnike službi bezbednosti je samo jedan u nizu investicionih projekata koje Vlada Srbije realizuje od kada je postignuta ekonomska stabilnost zemlje", kaže premijerka Ana Brnabić.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ana Brnabić

Kaže i da je jedan od glavnih zadataka vlade da održi fiskalnu disciplinu uspostavljenu za vreme premijerskog mandata Aleksandra Vučića.

Brnabić je za RTV rekla da država posle ekonomskih reformi, koje je pokrenuo Aleksandar Vučić, sada ima zdrav budžet i može da subvencioniše izgradnju stanova i pravi takve investicione planove.

- Novi Sad je peti grad u kojem je počela izgradnja stanova za pripadnike službi bezbednosti, već se grade u Vranju, Nišu, Kragujevcu i Kraljevu, a uskoro će početi i u Sremskoj Mitrovici - najavila je premijerka.

Upitana kako se došlo do cene od 500 evra po kvadratu, koliko će koštati stanovi u Novom Sadu i kakva je u tome ekonomska računica izvođača radova, Brnabić je rekla da izvođači daju svoje cene, a da ostatak do 500 evra subvencioniše Vlada Srbije.

 

 

Podsetila je da u skladu sa zakonom, koji je donet kao leks specijalis, cena tih stanova može da bude najviše 500 evra po kvadratu, koliko je u Beogradu i Novom Sadu, dok su u drugim gradovima, kako kaže, cene niže zbog kupovne moći građana.

- Ideja predsednika Srbije Aleksandra Vučića bila je da nastavimo da pokazujemo da nam je stalo do pripadnika službi bezbednosti i zato smo krenuli u taj projekat od nacionalnog značaja - istakla je Brnabić.

Na pitanje kada će na red doći zdravstveni i prosvetni radnici, premijerka je rekla da su pre izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti poboljšani uslovi rada, nabavljena nova oprema i povećane plate, a da se isto, kako je istakla, radi i za ostale zaposlene u javnom sektoru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading