Diplomatska akcija Srbije! Amerika će konačno čuti istinu: "Žuta kuća" i Ramuševi logori idu pred Kongres

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

07.08.2019

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd na jesen pokreće diplomatsku akciju u Americi, kako bi tamošnjoj javnosti i zvaničnicima predstavio pravu sliku o stanju na Kosovu i Metohiji, ali i na monstruozne zločine koje je nad našim narodom počinila teroristička OVK.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Žuta kuća u kojoj u Šiptari vadili organe Srbima

Tako će se u Kongresu organizovati javni pretres, odnosno, diskusija, na kojoj će predstavnici Skupštine Srbije govoriti o istorijatu sukoba u našoj južnoj pokrajini, a to će biti prilika i da se predoče novi dokazi protiv premijera takozvanog Kosova Ramuša Haradinaja, koji je direktno upleten u zlodela nad Srbima i nealbancima u ilegalnim logorima, i koja bi mogla ponovo da ga dovedu do optuženičke klupe.

Neizbežna tema će biti i zloglasna "žuta kuća" odnosno vađenje i prodaja organa kidnapovanih Srba, kao i brojna ubistva naših sunarodnika, poput onih u Goraždevcu i Starom Gracku, za koja niko nije odgovarao.

Kako je planirano, svi relevantni podaci biće predstavljeni američkim kongresmenima i senatorima, a na pripremi događaja radi potpredsednik Skupštine Vladimir Marinković u saradnji sa predsedavajućim srpskog kokusa u Kongresu Stivom Stajversom.

 

 

Među govornicima na Kapitol hilu biće i šef skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun, koji intenzivno radi na prikupljanju dokaza protiv Haradinaja. Namera je da se na ovaj događaj, osim članova srpskog kokusa, pozovu i predstavnici kongresnih odbora za spoljne poslove i pravosuđe, kao i drugi kongresmeni i senatori.

Marinković, za "Novosti", kaže da će ovo biti prilika da neki od američkih političara prvi put čuju šta se zaista dešavalo na KiM od 1998. do kraja 2000, ali i kasnijih godina, recimo, tokom pogroma Srba u martu 2004:

- Videće dokaze sa kojima raspolaže Radna grupa skupštinskog odbora za KiM, kao i izveštaj o trgovini ljudskim organima Dika Martija, nekadašnjeg izvestioca Saveta Evrope. Ovo će biti neka vrsta "kontraudara" na ono što je krajem aprila u Kongresu organizovao kongresmen i albanski lobista Eliot Engel, kada je bivša predsednica kosovskih institucija Atifete Jahjaga licitirala brojkom od 20.000 silovanih žena na KiM, a što je deo njihove propagande.

On ukazuje da kada se ovakve priče ponove više puta, one brzo postanu "mejnstrim", zbog čega Beograd mora da iskoristi povoljnu klimu u Vašingtonu, da u njemu bude što više prisutan, kako bi mogao da iznese relevantne podatke i svoje interese koje ima na KiM.

U Komitetu za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa, 30. aprila, podsetimo, osim Jahjage, nastupili su i Vasfija Krasnići Gudman, koja je govorila o tome kako je preživela seksualno nasilje na KiM, i Ilir Bitići, brat trojice američkih državljanina ubijenih u Srbiji 1999.

U akciji koju pripremaju Beograd i srpski kokus, politički analitičar Obrad Kesić vidi dobar pomak u odnosima sa Kongresom, jer u prethodnom sazivu, kako kaže za list, tamo nije bilo prostora za srpski stav.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading