Petković povodom Dana rudara u Leposaviću: Opstanak Srba na KiM nezamisliv bez Trepče

Autor: Tanjug

Vesti

06.08.2019

21:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik direktora Kancelarije za Kosocvo i Metohiju Petar Petković rekao je danas, na obeležavanju Dana rudara u Leposaviću, da energetski sistem na KiM od Gazivoda do Trepče predstavlja branu odbrane srpskog postojanja u pokrajini.

RepublikaFoto: Tanjug/D. SIMIĆEVIĆ
Petar Petković

- Opstanak srpskog naroda na severu KiM i njegov privredni razvoj bio bi nezamisliv bez rudarsko-metalurško-hemijskog kombinata Trepča koji je postao bastion srpske borbe za sigurnu i trajnu budućnost koju želimo da gradimo na našim vekovnim ognjištima na KiM - rekao je Petković.

On je rekao da Dan rudara predstavlja jedan od najznačajnijih praznika za Srbiju, budući da je srpski rudar simbol mukotrpnog, ali čestitog i poštenog rada, prenosi portal Kosovo onlajn.


Petković je dodao da je zahvaljujući tom naporu naših rudara koji se bore svakog dana sa surovom prirodom duboko pod zemljom, rudarsko-energetski sektor obezbedio sveukupni razvoj i samostalnost srpskoj privredi.

 

 

- Od trenutka kada je kralj Aleksandar Karađorđević položio temelje, kombinat Trepča zakoračio je u desetu deceniju svog postojanja i desetu deceniju ulaganja države Srbije u izgradnju, proizvodnju i tehnologiju ovog preduzeća čiji je većinski vlasnik - podsetio je Petković.


Poručio je da i dalje treba da se nastavi borba sa svim izazovima i pretnjama koje su se nadvile nad Trepčom, kao i da se ne zaboravi da je naša obaveza da i nadalje vodimo računa o Trepči i 3000 zaposlenih radnika.

- Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću Srbija je danas neuporedivo jača i snažnija država i u vojnom i u ekonomskom smislu, ali i na međunarodnoj sceni, što nam omogućuje da se jos snažnije borimo da sačuvamo ono sto je naše i što nam pripada na KiM. To naš narod na KiM dobro oseća posebno kroz nivo podrške i broj projekata koje su pokrenuti na inicijativu Aleksandra Vučića i Marka Ðurića - zaključio je Petković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading