Harčenko: Amerika se meša u vaše poslove, a sud za OVK ne pominje

Autor: novosti.rs

Vesti

06.08.2019

20:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izjave novoimenovanog ambasadora SAD Entonija Godfrija o politici Moskve na evropskom pravcu, nažalost, u okviru su već uobičajene retorike Vašingtona, koji, u težnji za globalnim dominiranjem, ne štedi snage na nezgrapnu "ideološku borbu" i otvoreno propagandističko ponašanje, ne brinući se više o bilo kojim argumentima u prilog svojim izmišljotinama.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Bocan Harčenko

Ovako ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko, komentariše nedavno istupanje Godfrija pred američkim Senatom, gde je poručio da je "posle diplomatske službe u Moskvi, u potpunosti svestan agresivnog ponašanja Rusije, malignog uticaja i kampanje dezinformacija koju vodi u Evropi" i da SAD ulažu veliki napor da se tome suprotstave.

Ambasador Bocan-Harčenko uzvraća da Rusija principijelno ne prihvata logiku "suprotstavljanja", "takmičenja", koju takvim komentarima nameće američka strana:

- Da naglasimo da je naša vizija situacije u Evropi, uključujući i situaciju na Balkanu, zasnovana na principu jedinstvenog bezbednosnog, ekonomskog, kulturnog prostora bez ikakvih podela. Sigurni smo da konstruktivna, uzajamno korisna saradnja na svim planovima doprinosi regionalnoj stabilnosti, odgovara interesima kako naših zemalja, tako i čitavog evropskog kontinenta. Nadamo se da će to jednom postati očigledno i za Vašington.

Međutim, iz Vašingtona učestalo stižu optužbe da Rusija širi svoj "maligni uticaj", a posebno se kritikuje politika Kremlja prema Srbiji i celom regionu.

Ruski ambasador napominje da začuđuje da su među glavnim zadacima SAD u Srbiji navedeni i oni koji se tiču isključivo unutrašnjih poslova naše države:

- To predstavlja direktno mešanje u te stvari. Međutim, takav prioritetan zadatak kao što je aktivizacija rada Specijalnog suda za ratne zločine OVK uopšte se ne spominje.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading