Mojsilović: Imamo podršku ruske vojske za izazove na Kosovu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.08.2019

07:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija kao strateški partner će nam i dalje pružati monogostruku podršku, izjavio je načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović, navodeći da imamo podršku ruske vojske za izazove na KiM.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milan Mojsilović

Mojsilović, koji je bio u službenoj poseti kolegama u Moskvi, rekao je za današnje Novosti da su posebno analizirali situaciju na KiM i da je naveo da jednostrani potezi Prištine ugrožavaju bezbednosnu situaciju.

- Dobili smo podršku od ruskog vojnog rukovodstva oko toga kako radimo u vezi sa Kosovom. Naravno da smo posebno zainteresovani za bezbednost Srba, ne samo na severu KiM, već u celoj pokrajini - rekao je on.

Kada je reč o pripadnicima Islamske države koji se vraćaju u region, general Mojsilović kaže da se budno prati njihov povratak. - Kada je reč o borcima sa Balkana, u redovima ID najbrojnij su oni sa KiM, zatim Bosnjaci iz BiH, a ima i onih koji žive u Raškoj oblasti - naveo je Mojsilović. Što se tiče migranata koji žele da se dokopaju Evrope, kaže da se njihov broj smanjuje, ali da je trend tog fenomena nepredvidiv.

- Turska je uspela da zadrži veliki broj izbeglica. Mi se trudimo da imamo pod kontrolom tzv balkansku rutu migranata. Trenutno ih je u Srbiji oko 4.000 - kazao je on. Na konstataciju da NATO na krije podozrenje kada su u pitanju naši manevri sa Rusijom, načelnik Generalštava VS kaže da na primedbe koje dolaze sa Zapada ističe da smo mi otvoreni i spremni za saradnju i da vežbamo sa svima.

- Suština tih aktivnosti je da nam ta saradnja koristi podizanjem kvaliteta naših jedinica - reako je general Mojsilović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mile

02.04.2021 09:53

Mogli bi opet malo da ratujemo aRusi ce nam pomoci??!