Đilas bi da ucenjuje: Neće biti sastanka vlasti i opozicije bez prisustva medija

Autor: Tanjug

Vesti

04.08.2019

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Stranke slobode i pravde Draga Ðilas danas je obavestio organizatore narednih razgovora vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka da na njima neće učestvovati ukoliko ne budu otvoreni za javnost.

RepublikaFoto: printscreen/N1
Dragan Đilas

Kako je naveo, prethodno učešće je prihvatio uprkos ranije iznetom stavu da je opozicija već trebalo da saopšti da će bojkotovati izbore i uprkos tome što u razgovoru učestvovao s ljudima koji, kako kaže, svakodnevno vode hajku protiv njega, ali je, dodaje, želeo da učini sve što je u njegovoj moći da se smanje tenzije koje postoje u našem društvu. 

Napominje da je poštovao dogovor da se ne iznose detalji razgovora nakon sastanka, što, tvrdi, druga strana nije ispoštovala. 


Ono što ne može da prihvati, kako je naveo, je da organizator, a to su Milan Antonijević i Fond za otvoreno društvo, neistinito informišu javnost da su učesnici razgovora bili konstruktivni, te da tendeciozno saopštavaju kako se bojkot tokom razgovora nije pominjao i kako dogovor samo što nije postignut.
Foto: wikimedia.org/Sajmonara at Serbian Wikipedia
FPN

- Kako je konstruktivno kada se već prvom govorniku upada u reč, kada se prekidaju ljudi ponavljanjem hiljada puta ponovljenih laži? Ili kada predstavnici vlasti kao pesmicu ponavljaju da je u Srbiji sve odlično i da nema ni potrebe da se razgovara o bilo čemu što opozicija zahteva, osim o nekim tehničkim stvarima - pita Ðilas, a da bi se to izbeglo predlaže da naredni sastanak bude otvoren za predstavnike medija.


To, napominje, nikome od učesnika ne može predstavljati problem, u suprotnom, poručuje, Stranka slobode i pravde na narednom sastanku neće učestvovati. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Stanko

04.08.2019 16:01

Djilas samo traži izgovore kako bi bojkotovao izbore, jer je svestan da na istim nikada ne bi dobio podršku gradjana.

Anna

04.08.2019 16:04

Tebi Điki, nije mesto na polutičkoj sceni, ti si rugaš narodu koji si predhodno pokrao, pa želiš još.

Marija

04.08.2019 16:17

Koga moze Djilas da ucenjuje kada on nema nikakvu podrsku gradjana i ko je on.

Zikica

04.08.2019 16:28

Đilas se plaši novih izbora jer nema podršku naroda.