Vučić obišao radove na Trgu Republike: Nema odmora do 1. septembra

Autor: Republika

Vesti

03.08.2019

08:07 >> 08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na Trgu Republike.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Vučić i Vesić u obilasku radova na Trgu Republike

Predsednik je oko 10 časova počeo obilazak radova u pratnji Gorana Vesića i  Zorana Radojičića.

Zamenik gradonačelnika pokazao je predsedniku delove Trga republike koji su završeni i naglasio da će radovi biti gotovi do 1. septembra. Predsednik je izjavio da će Beograd imati Trg kakav imaju velike svetske metropole.

Vučiću su dok je prolazio građani aplaudirali a on je kineske turiste pozdravljao sa "Braćo Kinezi" i doviknuo im kako će da nauči kineski, a oni su ga slikali kao atrakciju!

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Vučić u obilasku radova

Oko 10.20 časova Vučić je počeo zvanično obraćanje medijima zahvalivši se na požrtvovanosti radnicima koji rade na rekonstrukciji trga. Dodao je i da nema odmora do 1. septembra, dok se ne završe radovi.

- Srećan sam što sam ovde i što mogu da razgovaram sa radnicima. Mnogo toga radimo, u poslednjih godinu dana se radi više nego u prethodnih 20-30 godina. Moraćemo kao država da pomažemo i druge gradove, a pod time mislim Valjevo, Užice, Sombor, Kikinda... Srećan sam što se ovoliko gradi i radi i znam da ljudima smeta što na mesec, dva ili tri budu gužve, ali tako mora - rekao je predsednik.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

- Očekujemo da se i Karađorđeva ulica otvori 1. septembra, tako i Topločin venac, te će biti i manje gužve. Veliki broj ljudi dolazi u Beograd. 

Kako kaže, onda nam ostaje kej na Promenadi.

- Sve spajamo sa Sajmom. Biće to najlepši kej u Evropi. Beograd na vodi je za mene lepši i od Tel Aviva – rekao je predsednik Vučić.

Vučić: 2012. godine u Srbiji bilo 1.530 javnih gradilišta, a danas ih je više od 40.000

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, povodom tviter polemike Rade Trajković iz SzS i ruskog ambasadora o ulozi Rusije tokom događaja1999. godine na Kosovu i o Humanitarnom centru u Nišu, da ne razume histeričnu kampanju lidera SzS protiv Rusije i podsetio da nas nije Rusija bombardovala.

- Ne volim da stajem na stranu stranih ambasadora jer je moj posao pre svega da štitim naše državljane, ali moram da priznam da nikada nisam razumeo histeričnu kampanju pojedinih lidera SzS protiv Rusije. Rusija Srbiju 1999. godine nije bombardovala. Da li smo se mi tada nadali nečem višem od Rusije...? Ipak, Rusija nije učestvovala u bombardovanju - rekao je on.

Predsednik je spomenuvši rekonstrukciju Bulevara rekao da će on sa drvoredom podsećati na pariski Šanzelize

Takođe je naglasio da je notorna laž da je Humanitarni centar u Nišu pretvoren u vojnu bazu.

- To je apsolutna laž i tu je Bocan-Harčenko u pravu, ali to je jedna u nizu svakodnevnih laži lidera SzS ili ''1 od 5 miliona'' - zaključio je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Ceca

03.08.2019 08:11

Trg Republike će svakako biti lepši posle ovog renoviranja.

ceca

03.08.2019 08:12

Beograd svaki dan sve lepsi.

Milan

03.08.2019 08:27

Pa to je bre narode predsednik ozbiljne države, svaka čast.

Aco

03.08.2019 08:27

Novo lice Beograda i novo lice Srbije.