Šiptari besni na Vučića jer hapsi zločince, pa zapretili: Završićeš kao Milošević!

Autor: informer.rs

Vesti

01.08.2019

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar pravde tzv. Kosova izdao je saopštenje povodom naloga za hapšenje koje je izdala Republika Srbija zbog ratnih zločina.

RepublikaFoto: twitter.com/VincentTriest
Foto: Ilustracija

Ministar takozvane države Kosovo Abelard Tahiri obratio se sramnim saopštenjem u kome se vidi koliko su Šiptari besni jer predsednik Srbije Aleksandar Vučić progoni zločince.

Tahiri ovako reaguje zbog nedavnog hapšenja Tomora Morine, koji je priveden u Severnoj Makedoniji po poternici iz Srbije.

- Nakon hapšenja Tomara Morine po nalogu iz Srbije, srpske pravosudne vlasti su pokrenule krivični postupak protiv tog građanina. Ovakvim iracionalnim međunarodnim nalozima za hapšenje koji potiču iz represivnog Miloševićevog režima, Srbija nastavlja sa grubim kršenjima ljudskih prava, donoseći presude našim građanima, bez obzira na bilo kakve norme i principe međunarodnih konvencija čiji je član. Najnoviji slučaj grubog kršenja zakona je onaj našeg državljanina M. M, protiv koga su srpski pravosudni organi sproveli krivični postupak bez njegovog znanja, potpunim kršenjem zakona, kome danas preti opasnost da bude uhapšen ako napusti teritoriju Kosova - kaže Tahiri.

On u saopštenju čak i preti predsedniku Vučiću da će završiti gore od Miloševića.

- Kontinuirani napori Srbije da vrši nadležnost nad građanima Republike Kosovo, a poznato je da tako nešto može da radi samo Republika Kosovo kao suverena država, predstavlja sliku koju pravosudni sistem Srbije ima u pogledu pravde, dok na političkom nivou predstavlja nastavak Miloševićevog režima. Jasno je da Aleksandar Vučić nastavlja Miloševićevu zaostavštinu, ali će sa našim građanima izgubiti gore od svog učitelja. To su jasni signali da je Srbija daleko od političke stvarnosti, daleko od principa pravde - dodaje Tahiri.

On naglašava da će se žaliti institucijama Evropske unije.

- Republika Kosovo neće dozvoliti, zloupotrebom principa pravde, da Srbija sprovodi svoje političke namere nad građanima naše zemlje i ugrožava naš suverenitet. Početkom sledeće nedelje obratiću se institucijama Evropske unije kako bih ih tražio da okončaju ovu neodgovornu praksu srpske države, štetnu za pravdu i susedske odnose - zaključuje Tahiri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Rajko

01.08.2019 14:29

Albanci treba da vas je sramota, sta ste umislili da mozete da vrsite zlocine, a da za iste ne odgovarate.

deki

01.08.2019 14:51

Siptari mogu samo da prete jer su obicne kukavice.

Miki

01.08.2019 15:52

Albanci su obicne kukavice i zlocinci krvavih ruku do lakata na prostoru KIM.

Delija

01.08.2019 16:05

Uhapsen je jer je tako nesto zasluzio, sigurno nije naivan.