Ministarstvo odbrane razjasnilo nesporazum: Rusija najveći donator Vojske Srbije

Autor: Tanjug

Vesti

31.07.2019

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je najveći donator Vojske Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane, povodom pogrešno protumčenih informacija po kojima su SAD najveći donator Vojske Srbije.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Foto: Ilustracija
Vojska Srbije je najveće donacije dobila od Ruske Federacije koja je donirala šest aviona MiG-29, a u toku je realizacija donacije 30 oklopnih izvidackih vozila BRDM-2MS i 30 tenkova T-72MS sa pratecim elementima logisticke podrške, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Osim toga, kako se navodi, tokom pregovora za nabavku naoružanja i vojne opreme iz Ruske Federacije dobijeni su znacajni popusti i druge olakšice. Takođe je Republika Belorusija donirala Vojsci Srbije 4 aviona MiG-29.

Do razlike u iznosima donacija pojedinih država, koji se nalaze u "Informatoru o radu Ministarstva odbrane", i stvarnog stanja, došlo je iz razloga što u "Informatoru" nisu prikazane one donacije koje su u toku ili još ne postoji saglasnost obe strane za obelodanjivanjem podataka o iznosima tih donacija, navelo je Ministarstvo odbrane.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading