Evo šta se sve dešavalo na sastanku vlasti i opozicije: Počeli bez pozdrava, sevale VARNICE sa obe strane, sve ključalo od NETRPELJIVOSTI!

Autor: Kurir, Republika

Vesti

30.07.2019

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo sučeljavanje predstavnika vlasti i opozicije, bez medija i na neutralnom terenu, prošlo je prilično burno, ali i uz saglasnost da se razgovori o popravljanju izbornih uslova nastave ubuduće.

RepublikaFoto: printscreen/N1/ST/N. PANČIĆ
Đilas / Stefanović

Prema saznanjima medija, atmosfera u sali Fakulteta političkih nauka, gde je održan sastanak pod pokroviteljstvom ovog fakulteta i Fondacije za otvoreno društvo, bila je na momente napeta i bučna, a da se i u ovoj prilici prelila ista ona netrpeljivost koju proteklih meseci pokazuju opozicioni lideri prema vladajućoj strukturi, i obratno, videlo se već na početku - prošlo je bez rukovanja.

Prvi put posle mnogo vremena jedni naspram drugih sedeli su, s jedne strane, potpredsednik SNS Nebojša Stefanović, poslanici SNS Vladimir Đukanović i Vladimir Orlić i članica Predsedništva ove stranke Vladanka Malović, a s druge, predstavnici opozicionog Saveza za Srbiju Dragan Đilas, Zoran Lutovac, Miroslav Aleksić, Marinika Tepić i Nebojša Zelenović. U ulozi posrednika bili su dekan FPN Dragan Simić, predsednica Fonda za političku izuzetnost Sonja Liht i izvršni direktor Cesida Bojan Klačar.

- Zakuvalo se kada je prvo Aleksić počeo da se žali na medijsku diktaturu, a onda i Đilas, koji je pričao o neravnopravnom prostoru koji ima opozicija u medijima. Na to su žustro uzvratili Đukanović i Malovićeva, koji su podsetili Aleksića na staljinizam koji je vladao na Televiziji Trstenik dok su oni vladali. Đukanović je čak Đilasu uzviknuo - Ćuti, sedi dole, držao si sve medije u šaci dok si bio vlast -.

- Đilas mu je dobacio da se smiri i pomirljivo nastavio da priča o izborima u ovim uslovima i bojkotu, ali je ispalo da je više pljuvao Pokret slobodnih građana nego vlast - ispričao je naš izvor koji je prisustvovao sastanku.

Mediji su, prema zamisli organizatora, izostavljeni iz ovog pokušaja da se uspostavi dijalog između vlasti i opozicije, a zvanično saopštenje najavljeno je tek za danas i izdaće ga Fondacija za otvoreno društvo.

- Razgovor je vođen u konstruktivnoj atmosferi, dogovor svih učesnika bio je da bude iza zatvorenih vrata. Ovo je bila inicijativa FPN i Fonda, i mislim da imamo dovoljan legitimitet da pokrenemo ovakav dijalog - rekao je Milan Antonijević iz Fondacije.

Kako saznajemo, sledeće sučeljavanje u ovom formatu biće organizovano već u avgustu, iako je bilo predloga da se odloži za septembar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (51)

Loading
Aleksandar

30.07.2019 19:34

Djilas i ekipa stvaraju takvu atmosferu.

Glasinac

31.07.2019 04:35

@Aleksandar - Aleksandar:Oni misle da sa galamom i vređanjem nešto mogu da postignu. Od toga nema ništa.

Natasa

30.07.2019 19:35

Opozicija je resila da sabotira svaki potez vlade. Bolje da iskoriste sansu koja im se pruza kako bi doslo do pozitivnog ishoda.

Radmila

30.07.2019 19:36

Opoziciji je tesko da prizna da vladajuca vecina ima puno strucnjaka koji ovu zemlju posteno vode