Okršaj vlasti i opozicije na FPN - Malovićeva: Đilas tajkun gušio nepodobne medije

Autor:

Vesti

31.07.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je sastanak na Fakultetu političkih nauka u Beogradu bio zamišljen kao dijalog predstavnika vlasti i opozicije o izbornim uslovima, uz prisustvo civilnog sektora, Dragan Đilas pozvao je medije, a iza zatvorenih vrata vikao kad god bi čuo nešto što mu ne odgovara.

RepublikaFoto: sns.org
Vladanka Malović

Kako Srpski telegraf nezvanično saznaje, Đilas uopšte nije pričao o izbornim uslovima, a kao najveći problem apostrofirao je medije čija mu uređivačka politika ne odgovara.

- Vladimir Đukanović iz SNS ustao je u nekom trenutku i rekao Đilasu da prestane da se dere jer to ne priliči instituciji u kojoj se nalaze, a Vladanka Malović, šefica informativne službe naprednjaka, poručila mu je da je tajkun i da on nema prava da priča o slobodi medija kada je prvi sve nepodobne medije, one koji mu nisu po volji, gušio dok je bio na vlasti - kažu naši izvori.

Prema njihovim rečima, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić optužio je vlast za diktaturu.

- Aleksić je Vučića nazvao diktatorom, na šta su ga naprednjaci pitali ima li jedan jedini dokaz za takvu tvrdnju i o kakvoj slobodi medija on priča kad je TV Trstenik primer nepostojanja medijske slobode dok je on tamo stolovao. Đilas je i tu skočio, počeo da se dere - dodaju naši sagovornici.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Dragan Đilas

Osim Đukanovića, Đilasa i Aleksića, sastanku na FPN prisustvovali su i ministar policije Nebojša Stefanović, poslanik SNS Vladimir Orlić, predsednik DS Zoran Lutovac, kao i poslanica Marinika Tepić i predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov.

Đukanović je optužio opoziciju za "politizaciju" tog skupa koji, kako tvrdi, nije imao formu pregovora.

- Na predlog Fonda za otvoreno društvo, uz pravilo koje je moderator definisao da nema medija, pristali smo da dođemo na skup na kome bi govorili o izborima. Gospoda iz SZS su namerno pozvala N1 i time prekršila pravilo moderatora. Jadno i bedno - objavio je Đukanović.

Organizatori su naveli da će biti još ovakvih sastanaka.

MOJ STAV

Dragan Simić, dekan FPN

- Čim smo seli zajedno, to je dobar znak. To je znak da postoji svest i velika potreba da se razgovara, a to je već nešto

Milan Antonijević, direktor Fonda za otvoreno društvo

- Mislim da smo uspeli, niste čuli ništa kroz zatvorena vrata, tako da je to dovoljan pokazatelj da je bio konstruktivan sastanak

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading