SKANDALOZNO! Hodžaj brani Jeremića i Tadića od Srpskog telegrafa

Autor:

Vesti

30.07.2019

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je Srpski telegraf došao do dokumenta koji su sačinile ruske obaveštajne službe, a u kom se navodi da se jedan od lidera Saveza za Srbiju Vuk Jeremić zalagao da se Moskva ne protivi namerama Zapada, odnosno, tražio je od ruskog predsednika Vladimira Putina da Rusija ne čini ništa po pitanju Kosova, stigla je skandalozna reakcija zamenika premijera Kosova Envera Hodžaja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Evner Hodžaj

- Obično napadaju Kosovo, ali ovog puta napadaju i unutrašnje rivale zbog navodne pomoći Kosovu, stvarajući tako unutrašnjeg neprijatelja nad spoljnim neprijateljem - napisao je Hodžaj na svom Tviter nalogu i tako stao u odbranu Jeremića i Tadića.

 

Da podsetimo, u dokumentu o sastanku koji je održan 28. novembra 2005. precizira se da je Jeremić u Rusiju došao kao Tadićev izaslanik sa molbom za šefa Kremlja da Rusija u Ujedinjenim nacijama ne stavlja veto na odluke koje vode u pravcu kosovske nezavisnosti, koju je Priština i realizovala tri godine kasnije.

U razgovoru sa Georgijem Poltavčenkom, specijalnim predstavnikom predsednika Rusije za centralni federalni okrug, Jeremić je posebno naglasio da bi svako protivljenje i veto vezano za Kosovo značilo destabilizaciju Balkana, ali i jačanje nacionalistički orijentisanih političara.

Prema navodima iz izveštaja, Jeremić je Rusima rekao i da bi "neadekvatan pristup" Moskve mogao da košta "karijere svakog srpskog političara".

Ruski izveštaj o razgovoru sa Jeremićem čuva se i danas u arhivi ruskog predsednika, a izvori Srpskog telegrafa navode da je ovaj dokument dostavljen i srpskoj strani, preciznije Borisu Tadiću, i to 8. decembra 2005, desetak dana posle sastanka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Aleksandar

30.07.2019 08:53

Kad im Jeremic ucinio mnogo.

Aco

30.07.2019 08:54

Kad ih zaduzili.

Kiza

30.07.2019 09:12

Ovo ništa nije čudno, jer ipak Jeremić i Tadić su radili u interesu Hodžaja i Albanskih političara sa Kosova.

Sascha

30.07.2019 09:15

To uopšte nije skandal to je sasvim normalno ponašanje i politika drugosrbijanskih političara.