Šiptari u panici! Prištinski mediji bruje o ruskom naoružanju koje je Srbija dobila

Autor:

Vesti

30.07.2019

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Burim Ramadani, zamenika ministra odbrane na Kosovu, zabrinuo se zbog ruskog naoružanja koje smo dobili juče na poklon. Međutim, strah se polako proširio Prištinom, pa su mediji masovno prenosili tekst u kome se navodi da se Srbija naoružava da bi remetilia stabilnost u regionu, bez ikakvih dokaza.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić u Nišu primio oklopna vozila od Rusije

- Srbija je ponovo postala "Mala Rusija" i to treba da zabrine ceo region. Naoružavanje Srbije ruskom opremom  imaju za cilj ugrožavanje celog Balkana, istovremeno predstavljajući rusku i srpsku odmazdu protiv NATO-a i svetskih demokratija - rekao je on.

Dalje je rekao u izjavi na svom Fejsbuku da treba da bude jasno da se trajni mir na Balkanu postiže kada svaka država u regionu uđe u NATO, a nijedna država na Balkanu, što " Mala Rusija" ne čini.

- Članstvo Kosova u NATO-u snažno će doprineti regionalnoj sigurnosti - rekao je.

S druge strane, bivši pripadnik OVK i član Samoopredeljenja Enver Dugoli, postavio je pitanje "Zašto se Srbija naoružava?", a odgovor na to pitanje dao je sam.

Foto: koha.net/printscreen
Sraman tekst o naoružanju

- Srbija se naoružava modernim oružjem koje ponekada dobije na poklon od Rusije, a ponekad kupuje od Rusije. Čak i pored protivljenja NATO-a, Srbija se ne zaustavlja - rekao je Dugoli koji je umislio da Srbija novim naoružanjem nekome preti.

- Srbija nije kažnjena za sve ratove koje je vodila u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, a u novije vreme i na Kosovu, koji su počinili genocid i zločine, naročito u Bosni i Hercegovini i na Kosovu, - napisao je Dugoli zaboravljajući da za ratne zločine u Hagu uglavnom ispaštaju nedužni Srbi, dok se šiptarski teroristi šetaju na slobodi.

Foto: gazetaexpress.com/printscreen

Prema njegovim rečima, naoružavanje Srbije ima samo jednu svrhu.

- Restitucija izgubljenih teritorija, koja i danas smatra svojim uvrštavanjem u Ustav, slučaj Kosova -- rekao je Dugolli, a prenosi Koha.

Sličan tekst prenela je i "Gazeta eksprs", aludirajući na to da naoružanje koje Srbija kupuje i dobija od Rusije služi da naruši mir i stabilnost u regionu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading