Novi ambasador Francuske u Srbiji je odličan poznavalac evropskih prilika

Autor: Republika, Tanjug

Vesti

27.07.2019

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tek kada ga je lično predsednik Emanuel Makron prilikom nedavnog boravka u Beogradu zamolio da preuzme dužnost Mondoloni je pristao.

RepublikaFoto: Tanjug
Frederik Mondoloni

Dosadašnji ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni od 1. avgusta počinje da radi na novoj dužnosti, mestu direktora Direkcije za kontinentalnu Evropu, a kako piše "Politika", u Pariz se vraća na molbu predsednika Emanuela Makrona.

Kako navode mediji, pozivajući se na izvor u francuskoj ambasadi, Mondoloniju je taj posao nuđen još od maja, ali je on uporno odbijao želeći da ostane u Beogradu.

Tek kada ga je lično predsednik Emanuel Makron prilikom nedavnog boravka u Beogradu zamolio da preuzme dužnost Mondoloni je pristao.

On će se na novoj dužnosti baviti Balkanom (ne i zemljama koje su u EU), zatim centralnom Azijom, Potkavkazjem, Rusijom, Ukrajinom, Krimom, Moldavijom...

Mondolonija će u Beogradu zameniti Žan Luj Falkoni.

- Mondonloni nam ga je predstavio kao velikog stručnjaka za multilateralu, ali ne i za bilateralu. Odličan je poznavalac evropskih prilika, i sistema funkcionisanja EU. Zbog toga su ga i izabrali, a ne zato što ima iskustva u bezbednosti - tvrde sagovornici lista i objasnjavaju da je novi ambasador predao agreman i čeka odobrenje zvanicnog Beograda.

Falkoni je trenutno ambasador Francuske u kancelariji UN u Beču i zameniće Mondolonija posle samo dve i po godine službovanja u Begoradu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading