Paunovićeva osudila napad na porodicu predsednika Vučića: Sva deca u Srbiji moraju biti bezbedna i zaštićena

Autor: Tanjug

Vesti

26.07.2019

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije Suzana Paunović najoštrije je danas osudila napad na decu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i istakla da ovakve pretnje može da uputi samo osoba koja u sebi ima previše mržnje i političke ostrašćenosti.

RepublikaFoto: Republika
Suzana Paunović

Pohvalila je pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenje za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, na brzoj intervenciji i hapšenju žene iz Šapca zbog sumnje da je izvršila krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

- Poražavajuća je činjenica da danas, u našoj zemlji, pojedinci priželjkuju da bilo koje dete, pa i deca predsednika Srbije ne budu živa. To je nešto što zaslužuje najoštriju osudu celog društva. Sva deca koja žive u Srbiji, uključujući decu predsednika Srbije, zaslužuju najveći stepen zaštite. Država ni jednog trenutka ne sme da toleriše i ovako nešto dozvoli, i zato ohrabruje brza reakcija MUP-a - istakla je Paunović u saopštenju. 

Navela je da je napad, svako vređanje i omalovažavanje dece nedopustivo bilo kada, a pogotovo je nedopustivo u godini kada se u celom svetu, kao i u Srbiji, obeležava 30. godišnjica od usvajanja Konvencije o pravima deteta. 


Paunović kaže da nema nijednog opravdanja da se napadaju deca da bi se ostvarili politički ili bilo koji drugi ciljevi. 

Zapitala je kako se predsednik Vučić oseća kao otac dok mu napadaju Milicu i Danila i navela da deca predsednika Vučića imaju jednaka prava kao i druga deca, ali da neki ipak ne misle tako.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading