TAČKA NA LAŽNU AFERU "DIPLOMA"! Stefanović objasnio: Opozicija plasira laži samo da se ne govori o Đilasovom novcu

Autor: Tanjug

Vesti

25.07.2019

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Teško je komentarisati izmišljene afere", poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na pitanje poslanika Ðorđa Vukadinovića o "aferi" sa ministrovom diplomom. Stefanović je u Skupštini Srbije rekao da se govori o toj izmišljenoj aferi sa njegovom diplomom da se ne bi govorilo o lopovluku, pljački i bogaćenju Dragana Ðilasa dok je bio na vlasti.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nebojša Stefanović

- Teško je komentarisati izmišljene afere, jer možete da ih fabrikujete na dnevnom nivou i onda očekujete da to neko komentariše. Razumem da vam se ne sviđam ja, ne sviđa vam se moj fakultet, studijski program, profesor sa fakulteta, džabe, izađe akademik Rakić i kaže da je tada sve urađeno u skladu sa zakonom - kaže Stefanović. 

Dodao je da je akademik Rakić uradio najviše što je mogao, otvorio je sve arhive i pokazao svu dokumentaciju. 

- Ne indeks, nego vam pokaže zapisnike sa položenih ispita, prijave ispita i ostalo, ali to naravno nikada neće biti dovoljno. Zašto? Zato što onda bolje da se govori o tome, a ne da se govori o lopovluku i pljački. Kada pomenete Češku dobijete jednu aferu, kad pomenete nešto drugo, dobijete drugu aferu, samo da se ne govori o Ðilasovom novcu - naveo je Stefanović. 


O novcu Ðlasa, dodaje, ne sme da se govori godinama, kao što ne sme da se govori o odnosima između RTS-a i Ðilasove kompanije.

- Valjda zato što je bilo sve regularno i čisto, nije. Nego da vidimo kako je to RTS, kome i pod kojim uslovima davao te ugovore, da vidimo da li je to bilo u skladu sa zakonom - naveo je Stefanović.

 

 

Kaže i da se ne govori o pljačkaškim privatizacijama i praćenju šestomesečne bebe. 


- Heroj, što neće da se javi, taj što je pratio bebu, sad se zabio u mišju rupu, ne sme da mrdne, ne znamo ko je, naći ćemo ko je taj, ko je heroj ko se odlučio da prati šestomesecncu bebu. To je skandalozno. Da prate vašu bebu svako od vas bi bio šokiran, osećao bi se uplašeno i užasno - rekao je Stefanović. 

Ali, dodao je, nekima je to dozvoljeno. 

- To rade sa sladostrašću, izmišljaju stvari, fabrikuju, svaki dan je nešto novo da se ne govori o novcu i pljački i o tome kako su isisavane pare iz zemlje za vreme vlasti Ðilasove strane - kaže Stefanović. 

U vreme te vlasti, dodaje, 400.000 ljudi ostalo je bez posla, a fabrike su zatvarane. 

Oni za koje kaže da fabrikuju afere to rade da se ne bi pričalo o tome kako je neko 74.000 era doneo iz Češke i postao multimilioner u vreme dok je negova stranka bila na vlasti. 

- To ne sme da se pokrene kao tema, oni bi da se vrate na vlast ne da bi nešto dobro radili. Oni bi da se na vlast vrate zbog sebe, a ne zbog građana. Ako bi i Miška mogli opet da vrate... - naveo je Stefanović. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Boban

25.07.2019 17:58

Opozicija nema ni politiku ni pravac ni smer jer je raspad u kom se nalaze veliki.

Hedona

25.07.2019 19:17

Đilas kad tada morati da odgovara za sve što je uradio protiv sopstvenog naroda.

Aleksandar

25.07.2019 19:54

Dzaba Djilasu sve,odakle ti pare.

sasa

26.07.2019 06:41

@Aleksandar - Kako je Djiki 74 000 pretvorio u 25 miliona evra????