Stefanović: Ðilas sa "Mtelom" Republike Srpske imao 30 miliona evra!

Autor: Tanjug

Vesti

25.07.2019

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kazao danas u Skupštini Srbije da su firme Dragana Ðilasa, dok je bio na vlasti, u periodu od tri godine, zajedno sa Mtelom Republike Srpske, ostvarile promet od 30 miliona evra.

RepublikaFoto: Tanjug/N. PANČIĆ
Nebojša Stefanović

Stefanović je odgovarajući na pitanja poslanika rekao da je otkriveno da samo "mali Mtel Republike Srpske", ćerka firma Telekoma Srbije, sa Ðilasovim firmama imala 30 miliona evra prometa u "medija bajingu i u raznim maketinškim promocijama".


- A gde su RTS i Telekom Srbije - zapitao je Stefanović.

Kaže da poslanik Ðorđe Vukadinović iz NS PS S tvrdi da se vodi kampanja protiv operatera SBB i drugih medija povezanih sa Ðilasom i Šolakom, ali da vlast samo iznosi činjenice.

- Šta nije tačno, jesu li se protivzakonito priključivali građanima na struju - jesu. Da li su uzimali struju do građana za svoje interese, oni nisu javna firma? Kada to kažete onda se vodi kampanja.

Stefanović kaže da se SBB nelegalno priključuje na struju za liftove u zgradama i da građani plaćaju njihove račune i da su upravo tako i napravili svoje imperije. Stefanović je rekao da očekuje da Ðilas i Obradović uskoro pokrenu iniciajtivu da se izbaci slovo č iz azbuke da ne bi neko pomenuo Češku.

- Češka ne sme da se izgovori. Pitanje je kako je Ðilas zaradio svoje milijarde dinara dok je bio na javnim funkcijama, vlasnik svih sekundi u Srbiji i komandant svih medija u Srbiji. Ðilas je bio alfa i omega i diktirao naslovene strane za sutra, da ne bude slučajno bila neka reč drugačija. Kada je mogla kritika protiv Ðilasa da se pojavi.
 

- Boriću se za zakonitost u Srbiji, insistiraćemo za rasvetljavanje svih malverzacija u zemelji - poručio je on.


Kaže da kada je Ðilas bio gradonačelnik da on, Stefanović, kao predsednik Gradskog odbora najveće opozicione stranke nijednom nije bio na Studiju B, iako je to javni servis i to u periodu od 2008. do 2012. godine. Ističe da je očigledna istina da ne postoji način da se pomene ime Ðilas, Obradović, Šolak, a da se čitava kampanja ne sruči na vas.

- Ðilasov novac je stečen političkim uticajem za vreme dok je bio na vlasti, tako su te kompanije poslovale. Zamislite da neko iz ove vlasti naplaćuje sekunde u medijima i da kaže posle da je preneo upravljačka prava nekom ili da ima sa Mtel - om 30 miliona evra. Sve je to Verica Barać konstovala u izveštaju.

Stefanović dodaje da su se izgleda neki uželeli Miroslava Miškovića i njegove kase, kao i da je siguran da građani to još dugo neće dozvoliti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Aleksandar

25.07.2019 16:50

Djilas je samo pljackao.

puno kosta

26.07.2019 06:42

@Aleksandar - Narod je to osetio na svojoj kozi

Aco

25.07.2019 16:51

Samo je nasojao da se ugradi gde god je mogao.

Hedona

25.07.2019 18:52

Trebalo bi država početi da hapsi sve naše mafijaše koji su Srbiju opljačkali.