Brnabićeva u Skupštini: Priština beži od Briselskog sporazuma "ko đavo od krsta"

Autor: Tanjug

Vesti

25.07.2019

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u Skupštini Srbije da činjenica da Priština beži od primene Brisleskog sporazuma "kao đavo od krsta" potvrđuje koliko je sprorazum dobro ispregovaran u interesu Srbije i srpskog naroda.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Ana Brnabić

- Moj najveći argument je, i uvek će biti, da je Briselski sporazum u interesu Srbije, srpskog naroda i Srba na KiM dobro ispregovaran taj što Priština od njega beži kao đavo od krsta - rekla je Brnabić u skupštini Srbije na komentar poslanika Ðorđa Vukadinovića.

Brnabić je rekla da je Vukadinovićevo nezadovoljstvo Sporazumom neopravdano.

- Iz sveg srca mislim da apsolutno niste u pravu - rekla je ona i navela da bi Priština primenila sporazum sutra da joj odgovara kao što je primenjivala sve one koje je dogovorio Borko Stefanović.  

- Svi ti sporazumi bili su primenjeni, a da nisu bili ni potpisani. Kad priznate pečat carina Kosova, naravno da će dogovor primeniti odmah, ... kada stavljate granice i prepreke naravno da će to Priština odmah implementirati - rekla je premijerka.

 

 

Brnabić je upitala Vukadinovića i sve koji misle slično šta misle zašto Priština nije primenila sporazum. 

- Zašto bismo mi i dan danas na njemu insistirali i zašto bi Priština zbog toga izgubila poene - to je bio prvi udarac kada je Priština počela da gubi kredibilitet i poene u međunarodnoj zajednici, gde su bili zacementitani, jer nije jednostavno, kada sve ispregovarate, dugo i teško, potpišete i ona postane jasno da Priština neće da ga implementira - kazala je ona.

Brnabić je ocenila da danas ni EU nije lako, koliko god beži od toga, ali ni SAD da odgovore zašto ne primenjuje sporazume za koje garantuje EU.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading