Dačić informisao ambasadore Srbije o situaciji na Kosovu

Autor: Republika

Vesti

24.07.2019

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Ministarstvu sa više ambasadora Srbije, koje je detaljno informisao o situaciji na Kosovu i Metohiji i jednostranim aktima Prištine.

RepublikaFoto: Ministarstvo spoljnih poslova
Ivica Dačić na jednom od sastanaka

Šef srpske diplomatije razgovarao je s ambasadorima Srbije u Portugalu Oliverom Antićem, u Austriji Nebojšom Rodićem, u Albaniji Miroljubom Zarićem, u Nigeriji Ðurom Likarem i sa ambasadorkom Misije Srbije u Savetu Evrope Aleksandrom Ðurović.

Dačić je detaljno informisao naše ambasadore o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o jednostranim aktima Prištine koji su doveli do prekida dijaloga i razgovora, saopštio je MSP.

Šef diplomatije je preneo ambasadorima Srbije razgovore s najvišim zvaničnicima drugih zemalja koje je imao u proteklom periodu.

U odvojenim razgovorima sa ambasadorima Srbije, ministar je ponovio spoljnopolitičke prioritete naše zemlje i naložio pojačano angažovanje ambasadora u skladu sa nacionalnim interesima Srbije.

Ambasadori su detaljno izložili ministru Dačiću situaciju u zemljama u kojima predstavljaju Srbiju, s posebnim osvrtom na bilateralne odnose Srbije sa datim zemljama, ali i o mogućnostima intenzivnijeg produbljivanja odnosa na multilateralnom planu, kaže se u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading