Filip David: Opozicija nema morala i svodi političku borbu na osvajanje gole vlasti

Autor: Republika, Blic

Vesti

24.07.2019

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Filip David, poznati pisac i dobitnik mnogobrojnih književnih nagrada, u intervjuu za Blic, ocenio je da protesti "1 od 5 miliona" nisu imali jasnu političku ideju. Između ostalog, David je kritivkovao ideju bojkota kao i opoziciju, za koju tvrdi da predstavlja neprirodan savez političkih ideja.

RepublikaFoto: Tanjug/N. JOVANOVIĆ
Filip David

Komentarišući bojkot izbora Filip David je rekao da od svega toga ne vidi nikakvu korist jer se time sužava prostor koji opozicija ima u javnosti.

Na pitanje o protestima "1 od 5 miliona" David je naglasio da su politički zahtevi protesta od samog početka bili nerealni:

- Proteste sam podržavao, ali u njima nisam učestvovao. Nisu bili jasni ciljevi ni odnos političke opozicije i organizatora protesta. Bilo je od početka jasno da su nerealni zahtevi za ostavke predsednika države i njemu bliskih, a ostali zahtevi su ostali nekako nedefinisani i gotovo svakodnevno su menjani. Dobro, mogu se složiti i da je samo izražavanje nezadovoljstva sadašnjim životom u Srbiji dovoljno za protest, ali očevidno nije bilo ni snage ni odlučnosti da se nešto pomeri sa mesta. Samo se bojim da je gašenjem ovih protesta ugašen i deo početne energije u njih uložene, što može za jedan duži period odložiti neke nove proteste. - Ocenio je David.

Na kraju, na pitanje o podršci opoziciji Filip David je rekao:

- Nisam pristalica saveza ili koalicija suprotstavljenih političkih programa. To je neprirodno i svodi političku borbu na osvajanje gole vlasti. Mora i u politici postojati nekakav moral u doslednim programima koji će privući glasače.  - Zaključio je David u svom intervjuu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Tanja

24.07.2019 08:28

Opozicija je pokazala da osim nasilja nema jasnu politiku.

Miki

24.07.2019 08:35

Kakvi lideri takva i opozicija, skup nemoralnih licnosti.

mila

24.07.2019 08:36

Svaka čast na govoru.

jana

24.07.2019 08:37

Opozicija nema morala, stalno laze i fazi je rasula