Jovanović: Đilas i njegov SZS se obrukali pred Makronom

Autor:

Vesti

24.07.2019

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović optužio je Đilasov Savez za Srbiju da se obrukao pred francuskim predsednikom Emanuelom Makronom zbog zahteva da se sretne s njim tokom njegove posete Beogradu.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Miloš Jovanović

- Takav zahtev, za početak, ponižavajući je za same inicijatore, koji traženjem pomoći od stranca priznaju da su nesposobni i nemoćni da se izbore sa problemima koji postoje u njihovoj zemlji. On je, zatim, najblaže rečeno, krajnje naivan jer Emanuel Makron svakako zna pravo stanje i ono ga apsolutno ne zanima dok su geopolitički i ekonomski interesi njegove zemlje zadovoljeni u dovoljnoj meri. Konačno, takav zahtev je, jednostavno rečeno, nevaspitan. Zreli i ozbiljni narodi, odnosno njihove elite, takve stvari naprosto ne rade. Problemi o kojima je reč predstavljaju našu unutrašnju stvar i oni se ne iznose pred stranca. Uostalom, samo mi i možemo i moramo da ih rešavamo - rekao je Jovanović.

Predsednik DSS, odgovarajući Borku Stefanoviću, članu Predsedništva Đilasovog SZS, koji smatra da se opozicija mora boriti "i protiv Vučićevih neistina u svetu", objasnio je da razlog molbe dela opozicije za susret sa Makronom nije ležao u tome da se francuskom predsedniku iznese viđenje "drugačije spoljne politike od Aleksandra Vučića"

- Oni su hteli da mu prvenstveno, a zapravo isključivo, predoče činjenice o "zabrinjavajućem pogoršanju stanja demokratije" i "zahtevima za slobodnim i fer izborima" - rekao je Jovanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading