Vesić osudio ponašanje KRIK: Porodice političara meta isfrustrirane opozicije

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

23.07.2019

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika i funkcioner SNS Goran Vesić, osudio je danas ponašanje novinara portala KRIK prema supruzi Predraga Malog i njihovoj šestomesečnoj bebi i naglasio da je nedopustivo mešati porodice u obračune sa političkim neistomišljenicima i na taj način dolaziti do vesti i novinarskih priča.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Goran Vesić

Vesić je rekao da je zapanjen da je nekom palo na pamet da progoni suprugu i dete Predraga Malog, brata ministra finansija Siniše Malog, i da ih, kako kaže, presreće na ulici, unosi ženi diktafon ulice i postavlja joj pitanja.

- To je nešto što do sada nije viđeno, napadane su i ranije porodice političara, ali ne na ovakav način, da presreću suprugu brata jednog ministra i maltretiraju je - rekao je Vesić gostujući na Studiju B.

On je izrazio čuđenje što novinarska udruženja i organizacije za zaštitu ljudskih prava i prava žena nisu osudila ponašanje novinara KRIK-a prema supruzi i detetu Predraga Malog.

Upitan čemu takvo nasilje i javno maltretiranje, Vesić je naveo da su porodice političara očigledno postale meta kako bi, istakao je, isfrustrirana opozicija ostvarila svoje političke ciljeve. 

Kako je rekao, pošto ne mogu da pobede na izborima i da ostvare ciljeve za koje su dobili novac od donatora, opozicioni političari i oni koji rade za njih sada napadaju porodice i tako stvaraju tenzije u društvu.

 

 

- Koliko je samo puta porodica predsednika Srbije Aleksandra Vučića bila na udaru, a na udaru su porodice njegovih saradnika - naveo je Vesić, naglasivši da to prevazilazi sve norme novinarskog ponašanja i da se vodi hajka na Vučićevu porodicu samo zato što mu, kako kaže, ne mogu ništa jer za njega glasa više od 50 odsto građana.

Na konstataciju da opozicioni mediji ćute o snimku, a ne propuštaju priliku da govore o svojoj navodnoj ugroženosti, kaže da ga to ne čudi i da oni to opravdavaju i podsetio na upad dela opozicije na RTS koji je direktno prenosila televiziija N1.

- Oni su maltene pozivali ljude da dođu da linčuju novinare RTS, a najskandalozniji deo upada sa testerom niste mogli da vidite na N1, to je pokušano da se prikrije jer kod svakog normalnog čoveka izaziva gnušanje - rekao je Vesić i dodao da su za opozicione medije svi legitimna meta, pa i šestomesečna beba.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading