Marko Đurić o prebijanju Srbina iz Gnjilana: Priština želi etnički čistu teritoriju

Autor: Tanjug

Vesti

22.07.2019

21:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prebijanje i hapšenje sedamdesetogodišnjeg Vojislava Todorovića iz Gnjilana na administrativnom prelazu Končulj novi je eklatantan primer permanentnog pritiska na Srbe i šovinističkog odnosa privremenih institucija u Prištini prema srpskom narodu, tvrdi direktor kancelarije za KiM Marko Đurić.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Marko Đurić

U saopštenju za medije on navodi da je maltretiranje supruge Todorovića, a zatim hapšenje i prebijanje čoveka od 70 godina još jedan je dokaz da je cilj Prištine etnički čista teritorija Kosova i Metohije.

- Najoštrije osuđujem ovakvo necivilizacijsko i divljačko ponašanje i pozivam predstavnike međunarodne zajednice u južnoj pokrajini da konačno reaguju i stanu na put takvim izlivima mržnje prema pripadnicima srpske zajednice i hapšenja isključivo na osnovu etničke pripadnosti - poručio je Đurić.

 

 

Kako navodi, porodica Todorović jedna je od retkih srpskih porodica koja živi u samom Gnjilanu, te je, dodaje, očigledno za prištinske privremene institucije to dovoljan razlog za maltretiranje i hapšenje. 

- Svima mora da bude jasno da su Srbi sa KiM čvršći nego što iko misli, i da će, uz nedvosmislenu podršku svoje države Srbije, ostati i opstati na svojim ognjištima, bez obzira na sve napade i pritiske koji se pojačavaju nakon očigledne ujdurme albanskih političkih prvaka i njihove međusobne borbe za vlast, koja se svodi isključivo na to ko će pokazati veću mržnju prema Srbima i Srbiji - poručio je Đurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
lela

23.07.2019 07:02

Ovo se ne sme događati,nikako.

Bata Kole

23.07.2019 07:02

Jedno je želeti,drugo je dozvoliti.

Rada

23.07.2019 07:02

Sramota je kako se ponašaju prištinske vlasti, to bi EU trebalo da uvidi konačno...

Pipiripi

23.07.2019 07:04

Priština ne može da dobije etnički čistu teritoriju